Свързани новини

28.01.2022 12:12

Предстоят програмирани фалити на лечебни заведения от кабинета Петков: ГЕРБ

Видян 1120 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Общинските болници имат изключително оскъдно финансиране. Увеличаването на цената на електроенергията води до това, че близо половината от средствата им отиват за плащане на ток. Те не получават държавна помощ, не могат да спрат да лекуват пациентите и не могат да увеличат клиничните пътеки. Държавата отсъства. Здравеопазването се неглижира от правителството. Предстоят програмирани фалити на лечебни заведения от правителството на Кирил Петков", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш здравен министър Костадин Ангелов.




Днес ГЕРБ внася в парламента искане за извънредно заседание на енергийната комисия в началото на следващата седмица, а още в сряда НС да вземе решение да се компенсират общини, църкви, училища, детски градини, културни институти, транспорт заради цената на тока. ГЕРБ настояват за компенсация по модела, който беше приложен за ЕРП-тата, а именно 100% покриване в разликата в сметките за ток.




Социалните услуги също са неспособни да заплащат разходите за електроенергия. В рамките на близките дни ще видим затваряне на домове и социални услуги, предупреди Деница Сачева.




От своя страна Красимир Вълчев, който беше министър на образованието, заяви, че особено драматично е и положението при образователните институции.




Предупредихме правителство, че няма буфер в бюджетите на бюджетните организации. Увеличението е 100-150-200%. Училищата и детските градини ще трябва да дадат средствата, които бяха за допълнителните възнаграждения на учители и за ремонти на класни стаи, за ток и газ. През цялата година няма да има увеличения на възнагражденията в образователните институции, предупреди Красимир Вълчев.  Депутатът Делян Добрев от своя страна посочи, че пенсионерите ще стават по-бедни.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.01.2022 19:48

    ЧОВЕКА който вкара в задължения с над 60млн лв.като директор на болница АЛЕКСАНДРОВСКА .Вместо да бъде съден за злоупотреба Борисов го възнагради като МЗзада прикрие золумите си Днес този човек като депутат има най малко морално право да обвинява правителството за скъпия ток .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а