Свързани новини

16.11.2021 17:22

Председателството на Нинова свърши с оставката: чл. 17, ал. 1 и 2 от Устава на БСП

Видян 12272 пъти | Коментари 8
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Соцлидерът Корнелия Нинова се оттегля, но не сега и не е сигурно, стана ясно на извънреден брифинг на Позитано. „Оценявам резултата за БСП като катастрофален”, призна тя и обяви, че хвърля оставка. От думите й обаче се разбра, че фактическото напускане се отлага чак до януари, въпреки устава на партията. Освен това в седмицата между двата тура за избор на държавен глава Нинова нападна президента Румен Радев и собствените си избиратели за провала на Столетницата. Само 2 дни по-рано той получи 92% от редовите избиратели на БСП, само 8% се вързаха на "съмненията" на Нинова, тиражирани вече година с атака по Радев.


Часове преди брифинга от Изпълнителното бюро на БСП-София излязоха с позиция за изборите и също обявиха, че оценяват получените резултати като катастрофални и поискаха „радикални реформи и кардинални промени”.


На свой ред Нинова се аргументира, че „БСП е партия на ред и правила” и щяла трябва да се почака. „Изпълнителното бюро свиква заседание на Националния съвет тази събота. Той трябва да даде мандат за водене на преговори за съставяне на правителство и да свикаме Конгрес в началото на януари вероятно, който да констатира моята оставка, за да няма объркване, интерпретации. След констатирането на Конгреса на оставката ми се избира един от сегашните ми заместници, който да организира пряк избор за следващ председател на БСП”, каза Нинова. Това обаче се разминава с чл. 17, ал. 1 и 2 от устава на собствената и партия.  Там изрично пише, че „правомощията на Председателя на БСП се прекратяват предсрочно:  по негово искане, а неговите функции се изпълняват от зам.-председател, определен с решение на НС” – т.е. веднъж подадена оставката вече е факт веднага и без да се изчаква Конгрес. Напомняме, че Нинова, уж юрист, вече използва подобен неправомерен ход при една от предните изборни загуби.
С подобно противоуставно протакане, тя вероятно възнамерява да се включи в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Мнение (извън БСП) 17.11.2021 15:27

    Тези дето не виждат вина на К.Нинова,ако тя продължи да бъде председател на БСП ще видят как на следващите избори БСП ще бъде на 4-5%. Няма да изпадам в подробности, защото има политолози за тази цел.

  • 007 сара 17.11.2021 15:23

    Тези 80 % дето харесвали Нинова дали още я харесват ? Дали наистина я харесват ? Дали не са я харесвали от няма и какво ? И какво му е на Крум Зарков та да не го харесват ?

  • 006 Михаил 17.11.2021 06:31

    Отпреди хилядолетия профилактичните билкови добавки и чайове са подсилвали имунните системи на нашите предшественици ! Неагресивно и Профилактично: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк, Витамин Д + калций, мултивитамини, магнезий, селен; аспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

  • 005 Anonimen 17.11.2021 03:23

    80 % от членовете на БСП харесват и искат Нинова за Председател. И като как ще харесат Крум Зарков за председател. Той може и да става за Председател на окръжен съд, та дори може и на върховен да стане с подкрепата на Радев, но как ще го изберат хората в тази партия???

  • 004 Anonimen 17.11.2021 03:21

    Нашенските "десни" са все пребоядисана червена бивша клиентела и откровени продажници- национални предатели...низши духом и кастрирани от елементарно родолюбие роби, прилепващи към богати господари и келепир.

  • 003 Anonimen 17.11.2021 03:19

    И аз не виждам грешки на Нинова. Но пък всички припознават БСП като основен враг, което означава, че Нинова е била на прав път и против статуквото. А на последните избори ПП дръпнаха от всички партии, което не е вина на Нинова.

  • 002 Anonimen 16.11.2021 22:37

    Тази дама е юрист толкова, колкото Бойко Борисов е почтен...........

  • 001 Anonimen 16.11.2021 20:34

    махайте гербажийката веднага,иначе ставате 68 партия-не го ли разбтахте?Или трябва още три пъти народа да ви го каже?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е