"Въпреки краткия живот на 48-ото Народно събрание имаше законопроекти, които се опитваха да въведат практики като в Унгария и в Русия", коментира той.

Свързани новини

31.01.2023 17:00

Предпоследни сме по борба с корупцията в ЕС

Видян 4695 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е на 72-о място сред 180 държави в Индекса за възприятие на корупцията за 2022 г., сочат данните на Трансперънси интернешънъл. Страната ни е на предпоследно място в ЕС, като т.г. Унгария заема последното място. Напомняме, че м.г. страната ни беше в дъното на класацията.


България е включена за 25-и път в изследването. Индексът за България през 2022 г. е 43 пункта, сочи още то. Колкото по-близко до нулата е една държава, толкова по-корумпирана е. Обратно – колкото повече се доближава до резултат 100, толкова e „по-изчистена“ от корупция.
Резултатът ни за 2022 е с 1 точка по-добър спрямо предходната година, когато е бил 42. Най-високото постижение за страната през последните години е от 2020 – 44 т. През последното десетилетие се движим между 41 и 44.


По-голямата част от света продължава да не се справя в борбата с корупцията, като 95% от държавите са постигнали малък или никакъв напредък от 2017 г., сочат данните.


Индексът за възприятие на корупцията за 2022 г., който измерва това явление в държавния сектор според експерти и хора от бизнеса, също така установява, че правителствата, изпитващи затруднения с корупцията, нямат капацитета да защитават хората и има по-голяма вероятност общественото недоволство да прерасне в насилие.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Григор Марков от Будапеща 31.01.2023 23:06

    Унгария я сложили на последно място ХА-ХА-ХА !Що не се скриете бе манипулатори! Кой е определил тази класация, другаря Гьорг Шьорйьош ли? България не може да стъпи на малкия пръст на Унгария по всички показатели! Унгария е 1,000 пъти по-добре от регион Мутро-клепто-дебилистан!

  • 001 мафия 31.01.2023 19:02

    Ами нали точно за това всеки влязъл в политиката или в НС става милионер за нула време?! Защо упорито крият списъка с тайни задгранични сметки на магистрати и политици и не е ли защото точно чрез корупция са направени милионите им?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.