Свързани новини

07.04.2021 10:44

Правителството отпусна 46,4 млн. лв. за допълнителни ваксини срещу К19

Видян 1292 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството отпусна 46,4 милиона лева за купуването на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от Pfizer/BioNTech Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози.


„Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.


Кабинетът взе решение още за осигуряването на условия за продължаване на заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април.


„Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата, които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи“, категоричен че премиерът Борисов. Министър-председателят подчерта, независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба с новия вирус.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 корупция 07.04.2021 11:06

    Вместо да се прави на много загрижен да плати от чекмеджетата си безумното корупционно решение да закупи огромно количество на Астра Зенека за сметка на другите видове ваксини при положение, че никой не иска да се ваксинира с АЗ и те залежават. Това е огромен корупционен скандал и игра с живота на българите, които искат да се ваксинират естествено

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху