Свързани новини

13.01.2022 15:31

Правят "солна стая" в ДКЦ 22

Видян 846 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Намерение за изграждане на "солна стая" в сградата на ДКЦ 22 беше разгледано от членовете на здравната комисия към Столичния общински съвет. Ръководството на поликлиниката иска да оборудва такава стая с до 20 000 лв. собствени средства на общинското дружество.


Солните стаи са изградени на принципа на антибактериалната среда и халотерапията се препоръчва от лекарите при респираторни и кожни заболявания, при проблеми с нервната система, алергии и др. С такива помещения за халотерапия разполагат някои болници и здравни центрове, както и детски заведения в София (на снимките).


Целта на солната стая е да се постигне микроклимат, създаден по образец близък до здравословната среда в една солна пещера, на морския бряг или в борова гора.


Най-често педиатри препоръчват ползването на солна стая за малките пациенти при различни респираторни заболявания като астма, бронхит, кашлица, пневмония, синузит, алергия, кожни проблеми и др. Микроклиматът и релаксиращата обстановка в солната стая благоприятстват и за успокояване на нервната система, като се намалява стресът и умората. Обогатеният с кислород и солни кристали въздух повишава обменните процеси в кръвта, а отрицателните йони помагат за нормализиране на функциите на мозъка. Халотерапията помага за справяне със стрес, депресия, главоболие, безсънние и др.


Според д-р Лили Иванова, управител на ДКЦ 22, инвестицията в "солна стая" ще може да се изплати за около 2 години, тъй като педиатри, невролози и кожни лекари често изписват халотерапия за своите пациенти и има търсене на този вид медицинска услуга, съобщи зам.-кметът на София Д.Барбалов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец