Държавната агенция ще се ръководи и представлява от председател, който се определя с решение на МС за срок от 5  г., като не може да бъде избиран за повече от 2 последователни мандата

Свързани новини

19.05.2022 17:37

Правят мегаагенция по вписванията вместо ТР, БУЛСТАТ и др.

Видян 4980 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Депутати от управляващата коалиция внесоха в деловодството на НС законопроект, който урежда устройството и дейността на новата "мега" държавна агенция по вписванията.


 


Държавната агенция е специализиран орган към МС за изпълнение на политиката в областта на вписванията и регистрациите за предвидени в съответния закон регистри.


 


Законопроектът предвижда новата Държавна агенция да управлява: Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел; Регистър БУЛСТАТ; Имотния регистър по Закона за кадастъра и имотния регистър; Регистъра на имуществените отношения на съпрузите по Семейния кодекс; Централния регистър на особените залози и Единната система за гражданска регистрация и административно обслужване.


 


Държавната агенция ще се ръководи и представлява от председател, който се определя с решение на МС за срок от 5  г., като не може да бъде избиран за повече от 2 последователни мандата. Ще има и трима зам.-председатели.


 


В мотивите на законопроекта се посочва, че използваният подход за създаването на новата агенция е в синхрон с установената практика при обединяването на различни структури, които има установени функции, и са подчинени на различни органи на изпълнителната власт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес е важно да работите в синхрон с другите

Днес е важно да работите в синхрон с другите, иначе