Свързани новини

20.05.2020 09:24

Правя по 100 теста дневно, вече 10 дни не съм видяла положителен с К-19: Проф. Аргирова

Видян 14260 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Разбира се, мечтая тази епидемия да я няма, но никак не мечтая да не се занимавам с вируси и с епидемии , все пак това ми е професията. Огромно е натоварването, отговорността също е огромна. Освен това очакванията бяха много големи, специално за себе си аз мога да кажа, че много често ми бяха задавани въпроси, на които отговорът е много труден. Примерно: как мисля, че ще се развие (коронавирусът), какво следва оттук нататък“ – това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ проф. Радка Аргирова, която е председател на Българското дружество по медицинска вирусология.

“Според мен сме във фаза на затихване, вече това се чувства ясно. Аз самата трябва да ви кажа, че, известно е, извършвам от 80 до 100 PCR на ден (тестове за установяване дали даденият човек е заразен с коронавирус) в болницата и вече цяла седмица, даже 10 дни, не съм видяла положителен резултат. Това е сериозен признак на затихване“, изрази мнение специалистката по вирусология.


За мнението на колегата ѝ проф. Коста Костов, с който бяха заедно в Медицинския експертен съвет към Министерски съвет, че ако се тества в социални домове, сиропиталища или ромски махали, бройката на установените заразени с COVID-19 в България ще е по-голяма, проф. Аргирова заяви: “Аз също мисля, че е така, защото обхващането на тези хора, които са изследвани, общо взето, няма някаква определена представителност. Например по възраст, или по професия, или по местоживеене, особено по местоживеене – голям град, по-малък град, село. Етническо представяне също, защото виждаме заразени хора от всякакъв вид. Виждаме и роми, виждаме и български граждани, мъже, жени, деца, така че много трудно е да направим някакво обобщение. Въпреки всичко обаче затихва епидемията.“
 
За потайността на Щаба що се касае до данните, проф. Аргирова предположи, че това може да се дължи на военната им същност, визирайки вероятно шефа на ВМА ген. Мутафчийски, който е и началник на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса в нашата страна.“От друга страна аз съм свидетел и на нещо друго. От начало беше така – нямаше, нямаше почти две седмици открити хора, които да са заразени с вируса. След това започна постепенно да се наблюдава едно увеличаване на броя на новооткритите заразени лица, започнаха да се увеличават и т.н.

И когато вече стана сериозна в края на април, например, преди 1-и май, някъде там, бройката на откритите новозаразени лица, изведнъж се появи една умора от получаването на тези данни, едно такова чувство, че едва ли не това е заплаха. Аз тогава си помислих, че преди години искахме да ни казват истината, визирам “Чернобил“, например, ето сега ни казват истината, казват ни цифрите, но ние дали сме готови да ги приемем и какви изводи можем да си направим за тях? Има и такъв момент“, изрази мнение тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 ФОРМЕН МРЪСНИК 20.05.2020 13:17

    ФОРМЕН МРЪСНИК http://afera.bg/%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%bc%d1%80%d1%8a%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%ba/#comment-727394 http://afera.bg/wp-content/uploads/2020/05/MUT556.jpg Преди малко неадекватният Глашатай на Смъртта издаде класифицирана информация: Мутафчийски: „България е получила нота от НАТО за подготвяне на всички здравни военни заведения за втори удар от епидемия от коронавирус. Вчера зам.-директор на СЗО каза не празнувайте, а се организирайте. В този дух е тази нота от Алианса – да се подготвят военните здравни формирования за следващ удар“, каза проф. Венцислав Мутафчийски. Той заяви категорично, че няма да разкрие повече, защото информацията е класифицирана.“ … Изтръпвам при мисълта какво могат да сторят главорезите от НАТО и мизантропите на Бил Гейтс и Килъри Клинтън на беззащитното население на подмандатната територия! http://afera.bg/wp-content/uploads/2020/05/MUT556.jpg

  • 002 Тихомир Томов 20.05.2020 10:43

    Закъснявате с тестовете за АЛЧНОСТ - там пандемията е колосална !

  • 001 Anonimen 20.05.2020 09:59

    Защо не ги направиш в Ямбол, Сливен, Видин, пък тогава се прани на д-р Райничка от ВМА.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и