Президентът Румен Радев прие на консултации втората по големина парламентарна група в 48-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната" (ПП).

Свързани новини

31.10.2022 10:06

ПП на консултации при президента (Видео)

Видян 1552 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев прие на консултации втората по големина парламентарна група в 48-ото Народно събрание - Продължаваме Промяната (ПП).


Българите ви отредиха отговорна роля в 48-ото Народно събрание и важно място в политическия дневен ред, обърна се Радев към представителите на партията.


„Напълно съм съгласен с вашата теза, че не може да има правителство на всяка цена, рожба на задкулисни и безпринципни договорки. В същото време ще държа да има конструктивен, открит, ефективен диалог. Ще държа да изчерпим докрай всички възможни опции за съставяне на правителство”, добави той.


От своя страна съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков посочи, че се радват да бъдат в Президентството. Уточни, че ще бъдат водени от два принципа при взимането на решения - да решат максимално голям брой реални проблеми на гражданите, където са заявили 16 политики.



За първия мандат Петков изрази готовност да разговарят с ГЕРБ по политики, но подчерта, че няма да подкрепят тяхно правителство.


Държавният глава припомни на „Продължаваме Промяната” свое предупреждение, че „статуквото ще потърси реванш”, ако за първите 100 дни не предприемат реформи за демонтаж на неуспешния управленски модел. И добави: „Няма да припомням как се развиха всички събития”. „Много добре си спомняме нашия разговор миналата година”, отвърна Асен Василев.


Василев смята, че българските граждани са отредили на ПП ролята на опозиция и са дали на ГЕРБ отговорността за управление. „Ако се стигне до втори мандат и го реализираме, ще трябва да се направят редица реформи не само в съдебната власт, но и в цялата система за сигурност на страната”, обясни той.


От „Продължаваме Промяната” обещаха, че при втория мандат ще действат напълно прозрачно. „Ние никога не сме бягали от отговорност за нещата, които са важни за България. Но няма да направим безпринципни и задкулисни договорки, за който и да е мандат”, категоричен е Петков.


Пред Радев от ПП посочиха, че очакват от ГЕРБ да успее да направи това, което те направили при предишния вот. „Отне много време и разговори за политики. Не става с лозунги и медийни изяви, а с много разговори и събиране на консенсус”, каза Петков. А Василев допълни, че не става и с „контактьори”, тъй като такава позиция не съществувала в българския политически живот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 безскрупулен продажник 31.10.2022 12:16

    Радев да разкара поредния си евроатлантически и глобалистки нефелник Пеканов, който до сущ прилича на предните му две лекета. От къде ги намира и кой му ги пласира, срещу какво, дава ли си сметка, че той носи отговорност и хората се чувстват излъгани и няма да му простят. Пеканов спомена, че живее във Виена, какво прави в бълг.правителство като абсолютен случайник приличащ на луд с картечница

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева