„Без парламентарна подкрепа, всичко друго става безсмислено. Със сигурност министрите трябва да бъдат експерти в тяхната област. Гръбнакът, основният състав, трябва да бъде ясно свързан с политическите партии, които подкрепят кабинета, за да се носи политическа отговорност”, е мнението му.

Свързани новини

20.12.2022 16:34

ПП иска обща програмна декларация в НС, ако тя не получи подкрепа, връща мандата

Видян 1562 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Николай Денков от „Продължаваме Промяната” е изпратил писма до всички парламентарни групи, за да дадат предложения, които да бъдат включени в програмата на Народното събрание за следващата календарна година, предаде Нова тв.

„Целта е да видим къде има общо сечение за приоритетите. Ще използваме почивните дни между Коледа и Нова година, за да заложим приоритетите и задачите в график. На 3 януари отново каним парламентарните групи, участвали в обсъжданията, да изчистим крайния текст на приоритетите и задачите и да го оформим като документ, който наричаме програмна декларация”, поясни още той.

Очакванията на Денков е програмната декларация да бъде гласувана в пленарната зала около 5 януари. „Ако не получи подкрепа - това означава, че мандатът ще се върне неизпълнен. Ако програмната декларация получи подкрепа, тогава стои въпросът как би трябвало да изглежда съставът на кабинета”, заяви депутатът.

Той обясни, че „Продължаваме Промяната” не води разговори с никого за проектосъстав на кабинет с втория мандат. „Без парламентарна подкрепа, всичко друго става безсмислено. Със сигурност министрите трябва да бъдат експерти в тяхната област. Гръбнакът, основният състав, трябва да бъде ясно свързан с политическите партии, които подкрепят кабинета, за да се носи политическа отговорност”, е мнението му.

„Ясно е, че предлагайки правителство на малцинството, ние се намираме в рискова ситуация. Рискова е по две съвсем различни линии. Едната - винаги ще има мнозинство, което може да пречи на работата на един кабинет. И този риск сме го приели. Вторият риск - мнозинството в Народното събрание да започне да приема закони, които смятаме за недобри за България”, поясни Денков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.12.2022 16:31

    колко академици е развъдила напоследък татковината и от тях каква файда, създателите на БАН едно време , дали си имотите за науката на България и тези днес, готови да вземат всичкото останало имане на държавата, за да се замъкнат в САЩ, Канада или Франция с наследниците си и да се бият в гърдите - булгар, булгар чергар - или крадливи шушумиги или тежки психопати

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак