ПП гласува изцяло "против", а депутатите от ДБ в залата се разделиха на "против" и "въздържали се". Така реално те дадоха вот "ЗА" ДС.

Свързани новини

22.07.2022 15:37

ПП и ДБ "ЗА" ДС в КПКОНПИ: Гласуване

Видян 1539 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ПП и ДБ изненадващо на фона на политическите си декларации като антикорупционния и антикомунистически формации гласуваха в подкрепа на бившите агенти и служители на ДС, които да могат да управляват КПКОНПИ.


Те се противопоставиха на предложение в парламента в новия закон за комисията, което предвиждаше ексченгетата от репресивния апарат на соца да не могат да заемат ръководни длъжности в органа. ПП гласува изцяло "против", а депутатите от ДБ в залата се разделиха на "против" и "въздържали се". Така реално те дадоха вот "ЗА" ДС.

Дълго време в парламента отне дискусията за търгуваното от ПП като условие за подкрепа на правителство с мандата на БСП условие Бойко Рашков да бъде шеф на КПКОНПИ. Коалицията не подкрепи предложението да бъде въведен възрастов ценз, какъвто има за избор на главен прокурор и за шефа на антикорупционния орган - 65 г., което е нормално, тъй като това е пенсионната възраст в държавата. Самият Рашков е на 67 г.


Позицията на коалицията показва, че промените в закона наистина се правят само за един човек и неговото име е Бойко Рашков. ГЕРБ предложи на шега на ПП, БСП и ДБ да гласуват направо министърът на вътрешните работи в оставка да стане председател не само на КПКОНПИ, но и на КЕВР - пост, който също беше овакантен, след като се оказа, че избраният от коалицията Станислав Тодоров не отговаря на законовите изисквания за поста, въпреки че самата Лена Бориславова е убеждавала партньорите си, че няма грижи с това, а тя се води юрист.


 


Кирил Пламенов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 24.07.2022 22:22

    Някога византийците считали готите за много грозни защото били високи, руси, и отврат, с тънък кръст, а те, византийците, били otherwise.

  • 002 Anonimen 24.07.2022 22:18

    Нито са умни, нито са красиви. Е, въпрос на естетика и камбанария.

  • 001 алчни хамелеони 22.07.2022 16:11

    Соросоидчетата от ПП и ДБ нали точно срещу това се борят, какъв катарзис само за отрицателно време. Ще излязат ли жълтопаветните умни и красиви за подкрепа на своите хамелеони пред НС?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и