За водени разговори с ДБ призна и съпредседателят на ПП Асен Василев

Свързани новини

14.12.2022 14:09

ПП и ДБ водят разговори за втория мандат

Видян 840 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Водим разговори с „Продължаваме промяната“ за кабинет с втория мандат, макар шансовете да не са големи. Това коментира  съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов веднага, след като парламентът отхвърли правителство с премиер проф. Николай Габровски, предаде БНР.:

„Част от аргументите, които чухме в зала затова колко е важно да се реализира първия мандат, сега ще трябва да се прехвърлят на втория мандат. За всички е очевидно, че шансовете не са големи. При липса на гарантирано коалиционно мнозинство в парламента няма как да има устойчив кабинет…От моя гледна точка единственото нещо, което може да закрепи един кабинет е много ясен отговор на този въпрос – Кой носи отговорност за него и, второ, какво точно си поставя като цели. Малко парадоксално звучи, но веднъж избран такъв кабинет ще може да се крепи единствено на амбицията си да прави големи неща, а не това, че просто е тук, за да осигури време“.

За водени разговори с ДБ призна и съпредседателят на ПП Асен Василев. Ако се внесе предложение, то ще е за правителство на малцинството, уточни той и напомни, че условие е приемане на законопроекти, свързани с ПВУ, съдебната реформа, промени в службите и нов бюджет:

„Според мен, ако парламентът иска да се отнесе наистина сериозно към втори мандат, трябва най-после тези мандати някога да влязат в програмата на НС и в комисиите, и в зала, за да видим някаква воля за работа. Ако представим кабинет, той ще бъде кабинет на малцинството. Надявам се да има достатъчно време, за да може парламентът да внесе тези 9 гаранции, които са необходими, за да може един кабинет на малцинството да си свърши работата при липса на парламентарна подкрепа.


 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп