Свързани новини

11.07.2021 09:07

Повредени машини на 10 места в страната

Видян 1717 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Технически проблеми са установени в 26 избирателен район - София област, съобщи за БНР председателят на Районната избирателна комисия Димитър Димитров:

"Снощи в 11.30 са дошли машините в Драгоман и Сливница. В Душанци машината показа друга дата и час. Чакаме техника да дойде, не е спряна. Чакаме да видим решението на казуса. Още една в Костинброд, шеста секция, изкарва ценова разписка, чака се техник. Това са ни проблемите общо взето с машините, другите работят навсякде. Трябва да ви кажа, че кол центъра на "Сиела норма" отказваше да вдине телефона, обаче сега го вдигат".
С повече от час се забави началото на изборния ден в 13-та секция в столичното 55 Средно училище "Петко Каравелов". Причината е неработещ контакт, към който е била свързана машината за гласуване. Пред секцията се образува опашка от желаещи да гласуват:
В три секции на територията на Варна се преминава на гласуване с хартиени бюлетини, защото машините не са проработили, съобщиха от Районната избирателна комисия. В още три секции е имало проблеми с картите за гласуване, както и с отпечатване на бележките от вота, но повредите са отстранени.
С проблем започна и машинното гласуване в Област Велико Търново. Машината в секция № 2 в Полски Тръмбеш е доставена с инсталиран софтуер, който не е за региона. Избирателите в проблемната секция гласуват с хартиени бюлетини, посочи председателят на Районната избирателна комисия Николай Илиев:
Проблем с машина в смядовското село Янково наложи изборите там да започнат с подаване на хартиени бюлетини, съобщиха от РИК Шумен.
В две секции в Червен бряг е установено, че часовниците на машината са настроени с един час разлика от реалното време. Ако се наложи, там гласуването ще бъде удължено с час, уточниха от Районната избирателна комисия. Гласуването в момента протича нормално.
В Сливен за кратко бе спряно гласуването, заради несъответствие между името на кандидат в машината и листа с преференции пред вратите. От РИК съобщиха, че проблемът не е в машините и листите пред вратите ще бъдат сменени. Изборният ден в Сливен продължава.


Снимка: Дневник



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.07.2021 10:23

    Непрекъснатите оплаквания и страх от машинния вот на Борисов все по-сигурно говорят за умишлен саботаж от неговите приятели от Сиела, отговарящи за изправността на машините. Изчегъртването е задължително

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма