Прокуратурата привлече под наказателна отговорност полицая от 8-о РПУ в София, който беше хваната да шофира дрогиран в столичния кв. „Дружба“.


Той беше задържан, след като в неделя вечерта се удари в паркирана в квартала кола. По-късно стана ясно, че негови колеги са опитали да прикрият случая.


Записи от камери показват как мъжът минава по улицата с висока скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в паркиран автомобил. Секунди по-късно спира и друг автомобил, а хората в него излизат, за да проверят дали шофьорът е добре, съобщава бТВ.


Един от свидетелите на катастрофата обясни, че полицаят е бил видимо в неадекватно състояние, а негови колеги полицаи са опитали да го прикрият.


По думите му полицаят е тръгнал с патрулка, а малко по-късно се е появил друг мъж, който се представил за него. Целта била той да направи пробата за наркотици. Свидетели на инцидента обаче не позволили тази подмяна.


 От пресцентъра на СДВР уточниха, че има задържан полицай, шофирал след употреба на наркотици. Информация, че е правен опит за подмяната обаче при тях няма към момента.  


По данни на прокуратурата мъжът е задържан за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание затвор.   


Според закона за МВР при шофиране на униформен под влияние на опиати и това се докаже, той трябва да бъде и дисциплинарно уволнен.