Борисов не ще да става депутат, Събев също, а спипаната в измами Албена Симеонова от ДБ отново влиза в  НС

Свързани новини

06.10.2022 17:15

Потрошилата жена на пешеходна пътека Рена пак е депутат

Видян 3096 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В новия парламент ГЕРБ-СДС ще има 67 депутати – точно колкото бяха мандатите на Продължаваме промяната (ПП) в 47-то НС, сочат резултатите от вота. Формацията на Кирил Петков и Асен Василев ще получи 53 места, ДПС - 36 (с 2 повече), Възраждане - 27 (партията удвоява броя на депутатите си, преди бяха 13), БСП - 25 (с 1 по-малко ), Демократична България (ДБ) - 20 (с 4 повече), и Български възход - 12.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече официално обяви, че няма става депутат. За сметка на това, ексшефът на Младежи ГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг Георгиев този път ще стане депутат, след като Иван Миховски и Иван Грънчаров, които го изпреварваха по преференции в Ловеч, рязко се отказаха от депутатските си места.


Партията праща и други ключови фигури: Лъчезар Иванов – Мозъка от София, бившия социален министър Деница Сачева от Добрич, ексвицепремиера Екатерина Захариева от Пазарджик, транспортния Росен Желязков от Благоевград, бившият здравен Костадин Ангелов от Велико Търново, а от Кюстендил влиза бившият вътрешен Христо Терзийски.


От Разград отново се промуши дългогодишният депутат Десислава Атанасова – Тежката артилерия, която обаче вероятно пак ще влезе от Русе и ще отстъпи място на бившият областен управител Гюнай Хюсмен.


Бившият транспортен министър Николай Събев от ПП също е подал молба за отказ от депутатското си място в 48-ото НС и напусна самата партия. Собственикът на куриерската фирма Еконт бе водач на листата на формацията в родния си град Русе, а сега на негово място влиза Димитър Недялков. Другото лице на ПП от Русе отново е Рена Стефанова, която блъсна на пешеходна пътека жена и нанесе на своята жертва средна телесна повреда, но набързо се договори с прокуратурата, срещу която уж се бореше и отърва присъда за престъплението.


От парламента отпадат и видни депутати, като Филип Попов и Александър Симов от БСП, на тези избори Левицата остана без нито 1 представител от общо 7 области, смятани за червени крепостти – Видин, Перник, Търговище, Разград, Габрово, Силистра и Смолян. За сметка на това пък в НС за пореден път влиза скандалният кадър на Корнелия Нинова – Петър Кънев, който е клиент на прокуратурата и иначе няма право да бъде депутат дори по партийния устав.


От НС отпадна и Антоанета Цонева от ДБ, която беше пометена от Делян Пеевски в Пазарджик. От ДБ отново влиза Албена Симеонова, която беше уличена от ОЛАФ за измамни дейност в ДФЗ и данъкоплатците трябваше да платим 7 млн. евро щета. Канарата на ДБ Ивайло Мирчев пък си осигури място от Бургас.



В НС не попадат и отцепниците от Има такъв народ (ИТН) - Кирил Симеонов, Светлин Стоянов и Деян Петков, които не прескочиха прага за влизане. Емблематичната Цвета Караянчева от ГЕРБ и този път не събра достатъчно гласове в града, но отпадна от НС заради сложната математическа система за определяне на мандати.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 държавата е завладяна 08.10.2022 10:52

    Явно това е партията на незачитащите Конституцията, законите и липса на чисто човешки отношения. Все повече зачестяват инциденти с жертви на пешеходни пътеки, даже и в центъра на пъпа на София, даже и от таксита по сред бял ден. Няма камери, няма полиция, няма превенция, за това пък има жертви и самозабравили се престъпници

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей