„Освен в дворовете на хората, ще бъдат поставени и на едно общо място, защото в част от имотите няма възможност да бъдат поставени”, заяви Емил Кабаиванов

Свързани новини

05.10.2022 14:37

Поставят първите фургони в наводнените карловски села

Видян 1242 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започва поставянето на жилищните фургони в най-тежко засегнатите от наводнението карловски села. Първите 8 пристигат в село Каравелово днес. По желание на семействата ще бъдат разположени в дворовете им.

В четвъртък още 8 фургона ще заминат за Слатина, където е предвидена обща площадка. След това ще се поставят и 17 временни жилища в Богдан.

Първият фургон пристигна преди обед в Каравелово. В него ще бъде настанена 92-годишна жена. Фургонът е оборудван със спалня, кухненски бокс и баня с тоалетна.

Проблемът е, че фургоните все още не са захранвани с ток и вода. Очаква се токът да бъде прекаран днес, а водата следващите 2 дни.

„Освен в дворовете на хората, ще бъдат поставени и на едно общо място, защото в част от имотите няма възможност да бъдат поставени”, заяви Емил Кабаиванов, кмет на Карлово. „За 10 дни трябва да възстановим водоподаването в Каравелово, в Богдан е по-сложно, там работим улица по улица. По изключение, ако не можем да изградим водопроводи под земята, ще правим въздушни водопроводи”, каза още Кабаиванов.  

"Очакваме до края на деня да пристигнат всички. Фургоните се предоставят, докато хората имат нужда. В тях има кухни, санитарен възел, конвектори за отопление. Има и спално помещение, могат да живеят двама души", обясни кметът на Каравелово Славка Червенкова. И допълни, че в началото на другата седмица хората ще могат да се настанят в тях. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху