18.01.2022 10:47

Посрещаме спешни разходи с пари от ниви

Видян 938 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безплатни оценки пестят пари на възрастните хора, които искат да продават



Коледните и новогодишните празници често ни оставят с празни джобове. Затова след Нова година хората изпадат в дилема: Да тегля бърз кредит, да взема пари от приятел или да стискам за по-добри дни.
Има една алтернатива, която може да попълни семейния бюджет, без да се налага да попадате в ръцете на лихвари или да си разваляте отношенията с приятели, съветват експерти.
Ако притежавате земеделска земя, която не обработвате, можете да я продадете бързо и без допълнителни такси. През последния месец все повече собственици на земеделска земя избират да изтъргуват парцелите си, вместо да пустеят и да рискуват някой да ги заграби и да ги обработва без пари.
Експертите твърдят, че сега е точният момент да продавате. Причината е, че заради пандемията и засушаването цените на имотите може да започнат да падат през настоящата година. В момента основни играчи на пазара на земеделска земя в България се въздържат от покупка, заради задълбочаващата се криза в следствие на Ковид пандемията.
Това прави пазара непредсказуем, което от своя страна означава, че търсите ли сделка, сега е моментът да намерите купувач за своите имоти.
Ако сте решили да продавате или просто искате да разберете цената на земята си, то можете да го направите абсолютно безплатно през сайта на най-голямата компания за управление на поземлена собственост „Агрион“ - http://www.agrion.bg/bg/request/sell, както и на националния телефон 0800 111 66.
Оценките на ниви при „Агрион“ са безплатни, което пести по над 100 лв. на собственици, които искат да разберат цената на земята си.
Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.
 „С безплатните оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си“, казаха от ръководството на дружеството. „Поради огромния интерес към нашата безплатна оценка, от тази година разширихме екипа на експерти, които я правят. Правим всичко възможно, за да могат собствениците да получат своята оферта в рамките на два работни дни“- споделиха от пазарния лидер.
Най-честата причина за продажба на земеделска земя е нуждата от свежи пари, особено след коледните и новогодишните празници, коментират от „Агрион“.  Според тях, голяма част от притежателите на парцели са готови да продадат нивите си, вместо да кандидатстват пред банките за кредити, където процедурата е тежка и тромава и изисква обикалянето на различни институции.  
Друга основна причина, за сделките със земеделските земи, е нежеланието или невъзможността на собствениците да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени имоти живеят в големите градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени райони и често парцелите за повод за ожесточени съдебни спорове между многобройните наследници. Попадналите в подобна ситуация собственици почти винаги се възползват от безплатните правни консултации, които осигуряват опитните юристи на Агрион.
Проучване сочи, че собствениците искат да продадат своята земя на компании, които са доказали, че могат да се грижат за нея и затова избират най-често „Агрион“.
 „Агрион“ е най-разпознаваемият за частните собственици бранд, занимаващ се с управление на земеделски земи. За близо 75 на сто от собствениците на земи и над половината от арендаторите в страната дружеството е предпочитаният партньор за да сключване на сделка за земеделска земя.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Георги Георгиев

Спряхме Аферата с имотите в Южния парк: Георги Георгиев

"Спряхме Аферата с имотите в Южния парк ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни