Украинските власти твърдят, че през последните седмици Русия е използвала доставените от Иран безпилотни самолети за удари срещу Киев и други градове.

Свързани новини

20.10.2022 10:56

Посланикът на Иран в ООН отрича Техеран да е снабдявал Русия с безпилотни самолети

Видян 800 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Посланикът на Иран в ООН Амир Саид Иравани отрече страната му да е доставяла на Русия безпилотни самолети за използване в Украйна, предаде CNN.

В изказване пред репортери след заседание на Съвета за сигурност на ООН при закрити врата Иравани заяви, че западните страни провеждат дезинформационна кампания срещу Иран, като заяви, че Техеран няма да наруши резолюция на Съвета за сигурност, като изпрати безпилотни самолети на Русия.


"Иран е твърдо убеден, че нито един негов износ на оръжия, включително БЛА (безпилотни летателни апарати), за която и да е държава не попада в обхвата на разпоредбите на параграф 4 от приложение Б към Резолюция 2231", заяви Иравани, позовавайки се на Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на ООН, която ограничава някои трансфери на оръжия за или от Иран.

Украинските власти твърдят, че през последните седмици Русия е използвала доставените от Иран безпилотни самолети за удари срещу Киев и други градове.


 Дмитрий Полянски, първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН, заяви пред репортери на пресконференция след заседанието на Съвета за сигурност, че всички безпилотни самолети, използвани срещу Украйна, са руски, а не ирански, и нарече твърденията за обратното "дезинформационна кампания" на Запада.

Съединените щати, Обединеното кралство и Франция призоваха за брифинг в Съвета за сигурност на ООН "относно последните доказателства, че Русия незаконно е закупила ирански безпилотни летателни апарати, които използва във войната си срещу Украйна", заяви Нейт Евънс, говорител на мисията на САЩ в ООН, в изявление след заседанието в сряда.

Полянски обаче заяви, че секретариатът на ООН "няма мандат да разследва каквото и да било във връзка с Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на ООН".


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв