Свързани новини

17.12.2020 09:24

Полулинейки за 750 лв. на курс в мръсни чаршафи

Видян 3346 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пандемията от коронавирус извади на преден план не само проблемите в болничната и доболнична помощ у нас, но даде възможност и на измамници да печелят на гърба на пациентите, съобщава dir.bg. Оказва се, че в България т.нар. копърки има не само сред такситата, а и при линейките.

Опасностите, които ви грозят при тях, обаче са по-страшни, отколкото при такситата, работещи нерегламентирано.

На фона на критичния недостиг на екипи на Центровете за спешна медицинска помощ и чакането с часове, много хора се обърнаха към частни линейки, обещаващи спешна помощ. Без да подозират, че са попаднали в ръцете на измамници, които работят изцяло в сивия сектор.

Един от най-фрапиращите случаи е с възрастна жена, която е платила 750 лева за превоз с подобен специализиран автомобил - и то без лекар, като стандартната цена за подобна услуга е 50 лева. Пациентката обаче не може да докаже измамата, защото няма касов бон и не е записала регистрационния номер на линейката.

Още по-шокиращ е случаят, когато шофьор на частна линейка буквално "изсипва" тялото на починал в нея пациент на тротоара пред спешното отделение на една от големите столични болници. След това бяга. Собственикът така и не е открит.

Как се правят пари на гърба на болните?

Най-често линейките копърки стоят пред болниците, а шофьорите им лъжат пациентите, че са лекари. На самите специализирани автомобили може да се видят и надписи "Бърза помощ", което също е измама.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 17.12.2020 22:58

    Работят изглежда със санитарите в болниците и се разхождат вътре в търсене на "шарани"! Не само, че не трябва да съчувстваме на медици, а трябва да се възмутим от търгашеството и от мълчанието им - да сте чули да протестират срещу милионерите си директори? УЯж малки заплати, а най-скъпите екскурзии са пълни с доктори и сестри от провинцията! Срамна работа, всички са за съд- само с връзки се лекува и само с яки кинти! Защо полицията не започне масови проверки с НАП да видим какви данъци плащат, касови апарати имат ли?

  • 001 Anonimen 17.12.2020 22:49

    Само се разходете около Пирогов и главно по ул. Иречек и ще видите поне 3!? ЦЕЛОДНЕВНО!? Те не плащат "зелена" зона, персонала е като от подбрани наслука клошари на чиито вратове странно как висят ПРОПУСКИ за Пирогов! Центъра за градска мобилност /вероятно по нареждане свише/ твърди, че не може да глобява линейки и на уточнението, че вътре целодневно няма персонал, лекар и апаратура се правят на УДАРЕНИ! Дали пък тези древни "линейки" пета ръка, които дерат по три кожи, не са случайно с протекции и дали прокуратурата не е време да се заеме сериозно с тази СИВА история...А е много лесно да бъдат намерени - по цял ден са около Пирогов, и не само...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се