Южнокорейски войници седят на танк К-2 по време на презентация в деня за медиите във Второто командване на военноморския флот в Пхенян на 25 септември 2017 г. (Jung Yeon-Je/AFP/Getty Images)

Свързани новини

27.07.2022 13:43

Полша ще купи стотици южнокорейски танкове и гаубици, след като изпрати оръжия на Украйна

Видян 1124 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полша купува почти 1000 танка, над 600 артилерийски единици и десетки изтребители от Южна Корея, отчасти за да замени оборудването, дарено на Украйна, за да помогне на Киев да се пребори с руската инвазия, съобщи полското министерство на отбраната пред CNN.

Споразумението, което се очаква да бъде официално обявено в Полша в сряда, предвижда Варшава да закупи 980 танка, базирани на южнокорейския модел К2, 648 самоходни бронирани гаубици К9 и 48 изтребителя FA-50, съобщи министерството. Тя не потвърди стойността на сделката.


Първите 180 танка K2, произведени от Hyundai Rotem и оборудвани с автоматично зареждащи се 120-милиметрови оръдия, се очаква да пристигнат тази година, а производството на 800 модернизирани танка ще започне през 2026 г. в Полша, според министерството.

Първите 48 гаубици K9, произведени от Hanwha Defense, също се очаква да пристигнат тази година, а доставката на втората партида от 600 гаубици ще започне през 2024 г. От 2025 г. те ще се произвеждат в Полша, съобщи министерството.

Министерството заяви, че тези бронирани машини отчасти ще заменят танковете от съветската епоха, които Полша е дарила на Украйна, за да ги използва в борбата си срещу Русия.


(Jung Yeon-Je/AFP/Getty Images)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби