Свързани новини

05.02.2009 09:40

Политици притискали Кушлев да разследва техни колеги

Видян 1132 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върху комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, е оказван натиск от страна на политици. Това призна нейният шеф Стоян Кушлев в сутрешния блок на бТВ вчера. Политическите кръгове притискали членове на комисията да разследват известни личности като Ахмед Доган, Стефан Софиянски и Бойко Борисов. Както е известно Сокола е сочен като собственик на редица имоти, като например сараите в Бояна. Всички имоти на семейство Софиянски пък се водят на името на половинката на екскмета на София Алиса.


Костовистите искали от Кушлев да разследва имотите на ДПС-лидера. Комисията му обаче не можела да установява незаконно придобито имущество, ако срещу неговия притежател няма повдигнато обвинение.


Кушлев, който поиска рекордните 19 млн. от германски хотелиер в Банско, се оплака, че по закон хората му имат право да изземват имущество, но впоследствие не знаят какво да правят с него, защото никъде не било регламентирано. По думите му въпросът за управлението на отнетото имущество бил поставен много сериозно и от Европейската комисия. Проблем в работата му била и дейността на вещите лица, които трябва да описват и да оценяват имотното състояние на разследваните лица. Те или били слабо подготвени, или се страхували от посегателство върху тях и семействата им. Това най-често спъвало работата на комисията, сподели Кушлев. Той не отрече, че хората му са вдигнали мерника и на братя Галеви.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на