Свързани новини

03.06.2021 09:35

Политико: US санкции за високопоставени българи, ЕС не прави нищо

Видян 4890 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ санкционираха високопоставени българи за корупция. ЕС не прави нищо“ е заглавието на статия на авторитетното издание Политико по повод наложените вчера мерки от САЩ срещу шестима българи начело с Васил Божков и Делян Пеевски:

"Необичайно широкообхватната стъпка на Америка е смущаваща за ЕС, тъй като разкрива неспособността на блока да контролира собствения си двор заради множество корупционни скандали, често свързани с еврофондове, които се оказват в ръцете на българската мафия и мощни олигарси. Този ход представлява най-мащабното действие на Америка за един ден по силата на Закона за отчетност на човешките права в страната, който е насочен към извършители на корупция и нарушения на човешките права по целия свят.

За разлика от това, ЕС очевидно избра да не се противопоставя на българите, борещи се с корупцията.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен и Ангела Меркел си затваряха очите за срив на върховенството на закона в най-бедната държава в ЕС през последните години. Бившият министър-председател Бойко Борисов, който доминираше политиката на страната почти десетилетие, беше техен близък съюзник на политическата сцена на ЕС в ЕНП и никога не беше критикуван заради съдебните пропуски на страната си. Въпреки че бившият пожарникар и каратист загуби властта си след изборите през април, неговата партия ГЕРБ все още заема челно място според анкетите преди новите избори на 11 юли.

Докато корупцията отдавна е идентифицирана като проблем в България, мащабът на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 03.06.2021 14:14

    "... ЕС не прави нищо“ - защото ако се разрови ще изрови подкупи давани от Борисов на Меркел ! ЕС и той е корумпиран, затова и Англия напусна за да НЕ бъде въвлечена в далавери и подкупи !

  • 004 Anonimen 03.06.2021 14:13

    "... ЕС не прави нищо“ - защото ако се разрови ще изрови подкупи давани от Борисов на Меркел ! ЕС и той е корумпиран, затова и Англия напусна за да бъде въвлечена в далавери и подкупи !

  • 003 Anonimen 03.06.2021 13:23

    На фона на санкциите Магнитски, новият шеф на митниците отказва достъп до информация за износа на цигари от корпулентния престъпник Пеевски, с което са се финансирали Ислямска държава и ПКП. Същият отказ бе получен и от предишния шеф генерал Костов, който е пионка и обслужваше изключително добре Борисов, въпреки решение на Съда за даване на достъп до информация на обществото. Промяната в митниците е на принципа "облякъл се Илия, пак в тия". Ех, министър Василев.....?!?!?!

  • 002 La Règle du Jeu 03.06.2021 10:41

    На 2 юни 2021 г., в деня на Христо Ботев и малко след спирането на сирените (около 12,30 часа), от северозапад в американската резиденция в Бояна на Херо Мустафа се вмъкват Даниел Митов и Христо Иванов..... „В половине двенадцатого с северо-запада, со стороны деревни Чмаровки, в Старгород вошел молодой человек лет двадцати восьми. За ним бежал беспризорный.”

  • 001 Какво прави Мустафата с приемащите подкупи, или само даващите на кучетата, а другите са наши кучи синове?! 03.06.2021 10:40

    Точно когато американците разпространяват политическото си решение,(не закон, нито присъда), американският посланик Х.М. се среща тайно с Бойко Методиев Борисов.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни