От синдикатите настояват за реална реформа и по-високо възнаграждение, но въпреки провелите се срещи, "не са получили задоволителен отговор от управляващата коалиция".

Свързани новини

23.05.2022 12:12

Полицаите и надзирателите излизат на мълчалив протест на 3 юни и на национален протестен митинг на 12-и

Видян 1510 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) призовават членовете и симпатизантите си да излязат на 3 юни мълчалив протест пред сградите, в които изпълняват задълженията си, предаде БНР.


 


Също така организират национален протестен митинг на 12 юни, става известно от съобщение на синдикатите, изпратено до медиите.


 


Причината за недоволството им е "липсата на яснота в политиката по доходите в сектора и започналите фрагментарни структурни промени без отчитане на бележките и предложенията ни".


 


От синдикатите настояват за реална реформа и по-високо възнаграждение, но въпреки провелите се срещи, "не са получили задоволителен отговор от управляващата коалиция".


 


"Отказваме да приемем за нормален факта, че отправената на 27 април покана към народни представители от управляващата коалиция за среща по въпроси, свързани с изпълнението на Програмата за управление на страната, все още е без отговор", допълват синдикатите.


 


Като форма на протест от синдикатите призовават симпатизантите им да носят върху униформеното си облекло значки и лентички, символизиращи протеста.


  Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.