От март тази година Йоан Матев, подсъдим за убийство в Борисовата градина през 2015 година, е неоткриваем за съда, стана известно на първото заседание по процеса в апелативния съд

Свързани новини

29.06.2022 16:32

Подсъдимият за убийство в Борисовата градина Йоан Матев е неоткриваем от месеци

Видян 1089 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От март тази година Йоан Матев, подсъдим за убийство в Борисовата градина през 2015 година, е неоткриваем, стана известно на първото заседание по процеса в апелативния съд, съобщи БТА. Матев беше оправдан от градския съд миналата година и в момента е на свобода срещу подписка.



Той е бил многократно търсен на адреса му в София. И тъй като не е открит, вчера съставът на САС разпореди той да бъде доведен със съдебна охрана за следващата дата на делото – 14 юли. Освен това съдът изиска и всички справки за движението на Йоан Матев, предвид факта, че в момента е с мярка за неотклонение „подписка“.



Оказа се обаче, че не само той липсва, но и неговите адвокати. Единият от тях – Ина Лулчева е в отпуск. За втория – Стоянка Маркова, има данни, че е с оттеглени пълномощия. А третият е майката на Матев – Сребрина Гаджева, която също не е намерена на адреса ѝ в столицата. Заради това САС разпореди и те (без Лулчева) да бъдат търсени от ГДО.
Ученикът Георги Игнатов беше открит мъртъв на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г.


Момчето беше намушкано с нож, а на записи от камери се виждаше, че младеж бързо напуска мястото на инцидента, но самоличността му тогава така и не беше установена.


Две години по-късно МВР стигна до 17-годишния по време на убийството Матев, за когото по-късно се разбра, че е бил разпознат и от съучениците си.


Той беше задържан, след като брат му Марсел даде показания и посочи шахта, където е скрит ножът, с който е извършено убийството, но след това отказа да свидетелства. Според Матев пък брат му бил подложен на психически и физически тормоз, а полицаите му подсказали къде е изхвърлен ножът.



През март 2021 г. с 3 на 2 гласа Софийският градски съд (СГС) оправда Йоан Матев. На особено мнение бяха председателят на петчленния състав Руси Алексиев и един от съдебните заседатели. Други двама от тях и съдия Андрей Георгиев обаче застъпиха тезата, че Матев е невинен.



Разликата в мнението на съдебния състав е, че според мнозинството няма нито едно пряко или косвено доказателство, че именно Матев е държал ножа и е нанесъл смъртоносния за Игнатов удар. Според двамата на особено мнение обаче „има изградена верига от косвени доказателства“, че Матев го е намушкал.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец