Свързани новини

29.09.2021 17:21

Подсъдима е член на КЗК и НС на БСП от квотата Нинова – Р.Овч., обвиняем с нея

Видян 9653 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Действащ член на Комисията за защита на конкуренцията и на Националния съвет на БСП от квотата на Корнелия Нинова и Р.Овч. – осъден вече на две инстанции за икономически престъпления, е подсъдима заедно с него, а името й е Анна Янева. Малцина са чували за нея, въпреки че беше не само заместник-министър на Овчаров при Тройната коалиция, но си върна поста в Министерството на икономиката като зам. и в кабинета на очертаващия се повторен кандидат за президент от ДПС Орешарски. Беше и наследник на Р. Овч. Като шеф на Софийската организация на БСП, която кръгът Овчаров – Нинова, също заместник-министър на червения ветеран при Тройната коалиция, иска да разбута веднага след изборите. Двамата с Янева са обвинени за нанесени на държавата щети за 16 000 000 лв. и както пише сайтът crimes.bg подписът под документа, на който се базира основното обвинение е именно на Янева, която е замествала министъра в командировка по негова заповед. Тя днес не си спомня, както сама коментира пред 19 минути, само помни, че я били оправдали на двете досегашни инстанции. Ала следва трета.
Янева не си спомни също дали, пак докато е замествала министър, но в кабинета Орешарски, е подписала удължаване на концесията за добив на злато в мината Челопеч на канадската компания Дънди прешъс. Известно е, че по онова време държавата се съгласи да взема 0,75%, които бяха вдигнати до 1,5% от декларирания от самата компания добив, без да има контрол върху реалните количества, без да взема процент от допълнително добитите ценни метали, извън злато и сребро. В другите държави – даже в най-банановите републики, процентът е над 30, обичайно е над 50, а в страни като Азербайджан е 90% за хазната.  В случая с Челопеч, ако съдим по отчетите на самата Дънди, става въпрос за продукция за около милиард лева годишно, от която България вземаше 7,5 млн., а след корекцията вече при Борисов – 15 млн. лв. Ако вземахме, колкото другите държави, може би щяхме да имаме по-прилични болници, достатъчно и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 29.09.2021 20:35

    Червената сган е изпечени цигани шмекери (вж. тироида на горната парцуца). От циганин и кокошка отърване няма, казваше баба ми. Само Крумови закони ги оправят тия. Този бабишкерник е за затвора, но НЯМА кой!

  • 001 Anonimen 29.09.2021 18:03

    Червената сган е най-големият враг на народа и крадец ! Защо бе народе простий продължаваш да вярваш на червените измамници от БСП,ГЕРБ,ДПС,Патриоти, толкова ли си прост,че не разбираш, че си беден по вина точно на тези крадци и измамници ? Овца ли си или извънземно тъпо същество, което ще пукне в мизерия, но ще вярва на крадци и измамници ??

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а