Свързани новини

20.10.2017 14:15

Подхвърили $20, за да пипнат митничарите

Видян 1643 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искаме да знаем къде са намерени 10-те хил.лева след арестите на общо 20 митничари от всичките четири смени на ГКПП Малко Търново. Имайте предвид, че освен помещенията на границата, са претърсени домовете не само на самите митничари, но и на техните роднини и приятелки. След като се чухме с всички, които вече са навън, се установи, че от никъде пари не са конфискувани. За това алармира съпругата на един от задържаните вчера в 6 часа сутринта митничари, за които имаше информация, че ще бъдат дадени на съд за сериозна корупция – вземане на рушвети от шофьори на автомобили, пише Флагман.


Оказало се, че при разговори помежду им в ареста в Пето РУП Бургас – малко преди да бъдат освободени 15-те, че пари не са намирани, а 20 книжни долара, подхвърлени на пода в едно от помещенията на митницата.


Днес по обед бяха освободени всички с парична гаранция от 2 до 4 хил.лева.


„Ще изгърмят двама-трима, за които ще се опитат да спретнат наказателно производство в спецсъда, но то едва ли ще издържи”, коментират помежду си освободените митничари.


Сред последните освободени бил началникът на пункта Иван С., както и двамата началник смени Яни Я. и Здравко З. Те са с повдигнати обвинения.


Интересното е, че вчера сутринта 26-те бопаджии са атакували пункта, точно в 6 часа сутринта, за да арестуват едновременно двете смени – нощната и дневната. Останалите, които са били в почивка, са били повикани на пункта уж за справка, след което са били закопчани. След извиканите и арестувани имало и двама митничари от Лесово. Така общо на 20 човека са извършени обиски и са претърсени домовете и автомобилите. Крайният резултат е общо 10 хил.лева и по всяка вероятност обвинението ще се крепи на СРС-ата, които прокуратурата твърди, че има.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби