Само напомняме, че в момента част от културната ни общественост иска оставките и на двамата заради напрежението, което от седмици тлее и избухва на талази в Народния театър.

Свързани новини

07.03.2023 14:45

Почти удвоена заплата за шефа на Народния от министър Тодоров

Видян 3117 пъти | Коментари 7
Гласували 8 рейтинг: 3.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почти удвоена е била преди дни заплатата на директора на Народния театър Васил Василев от страна на новия министър на културата Найден Тодоров - същият, който се жали от поста, „попречил” му миналия месец да отиде „няколко пъти до Виена”, както сам сподели искрено и лично във Фейсбук. Очакваме коментара на Министерството на културата, на което сме задали съответните питания.


Според наши източници от 2800 лв. месечно „окладът” е скочил до близо 5 бона. Промяна в спецификата и количеството на работата, в длъжностната характеристика и в каквито и да било други параметри няма.
Всичко обаче е много лесно за министъра, който сам е на държавната софра също и като диригент и шеф на Софийската филхармония, и като тв водещ в БНТ: сметката идва при богатия български данъкоплатец, който - ще – не ще - я плаща.


Не е ясно основанието за почти удвоената сума. Но очевидно показва повишени залози на служебния министър на културата към Василев.


Само напомняме, че в момента част от културната ни общественост иска оставките и на двамата заради напрежението, което от седмици тлее и избухва на талази в Народния театър.
Апропо, директорът на академичната трупа не е активист на ДПС, както незнайно защо се спекулира в медиите. С червеното си минало, той е член на ръководството (Оперативното бюро) на малко известната отцепила се от БСП партия на ексдепутата  от Варна Красимир Янков, наречена Българска прогресивна линия. На официалния сайт на организацията неговият портрет с червена вратовръзка върви четвърти, като подредбата не е азбучна.
 
Наталия Каменова


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 001 08.03.2023 10:35

    Няма как да си държавник, ако си управленски неграмотен! Е, разбира се, и морал трябва! Остър дефицит в България!

  • 006 Anonimen 07.03.2023 22:11

    001, държавите се управляват от държавници, професията е без значение. Но ..., както вече казахме, мангалите не могат да имат държава. Те могат да имат само територия, по която да щъкат за плячка.

  • 005 Anonimen 07.03.2023 22:06

    "В противен случай държавата ще продължи да се управлява от пожарникари, филолози, диригенти, лекари, скулптури и незнам си още какви..." 001, ти пък КЪДЕ виждаш тук държава? Ние от Крумово време НЯМАМЕ държава, имаме територия, управлявана от турци, германци, СССР и и двете мангалки Митрофановица и Мустафата.

  • 004 оставка и на двамата 07.03.2023 17:38

    Радевият диригент за отрицателно време показа и доказа, че не става за тази работа, поредната калинка трупосана не на място. Василев вместо да бъде порицан за чутовния скандал, който забърса още в първата стъпка, диригента му удвоил заплатата за награда! Оставки и на двамата нефелници и интриганти

  • 003 българи от варна 07.03.2023 17:23

    и с какви "постижения" заслужи тази зарплата????

  • 002 Лекуващ лекар 07.03.2023 16:00

    Тиквата ви го каза : „И магаре да ви сложа и него ще го изберете“ !!! Когато „човек“ е прост, то е за винаги !!!

  • 001 Anonimen 07.03.2023 15:56

    И министъра, и директора не стават! Случката показва за пореден път, че културата, както и здравеопазването, а и другите държавни сфери, трябва да се управляват от специалисти по управление с необходимото специфично управленско образование! В противен случай държавата ще продължи да се управлява от пожарникари, филолози, диригенти, лекари, скулптури и незнам си още какви неподходящи! За секретарка във фирма има изисквания, но за премиер и министър - не! Политическа тъпотия!

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на