Изпращането на руски войски в Украйна "може да е началото на Третата световна война и нашата цивилизация може да не я преживее", заяви Сорос пред WEF, и дори когато боевете там спрат, "ситуацията никога няма да се върне към предишната"

Свързани новини

25.05.2022 10:25

Победете Путин възможно най-скоро, за да запазите нашата цивилизация: Сорос

Видян 2431 пъти | Коментари 8
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако Москва не бъде победена бързо в Украйна, колективният Запад няма да успее да се справи с изменението на климата навреме, за да спаси цивилизацията, заяви милиардерът и финансист Джордж Сорос на Световния икономически форум в Давос във вторник. Той също така нарече Русия и Китай най-големите заплахи за неговата концепция за отворено общество.




Изпращането на руски войски в Украйна "може да е началото на Третата световна война и нашата цивилизация може да не я преживее", заяви Сорос пред WEF, и дори когато боевете там спрат, "ситуацията никога няма да се върне към предишната".




Според него "инвазията" е настъпила в условията на борба между "две диаметрално противоположни системи на управление: отворено и затворено общество", първото олицетворявано от Запада, а второто - от Русия и Китай.


 


 


91-годишният Сорос си спомня за "вълнуващите дни" на разпадането на Съветския съюз, когато богатството му се е увеличило до такава степен, че през 1987 г. е могъл да харчи по 300 милиона долара годишно, а фондациите му в Източна Европа "се оказаха по-успешни, отколкото очаквах".




Той твърди, че тенденцията е започнала да се променя след атентатите от 11 септември 2001 г. и "сега репресивните режими са във възход, а отворените общества са под обсада", като Китай и Русия представляват "най-голямата заплаха".




Сорос обаче е оптимист за развитието на тази борба. Според него руските войски са очаквали да бъдат посрещнати като освободители и да излязат победители в рамките на дни или седмици, но Украйна е успяла да ги "победи" с помощта на САЩ и НАТО. В същото време той твърди, че китайският лидер Си Дзинпин е накърнил легитимността си с локдауните заради Covid-19 в Шанхай и други градове.


 


Това, което наистина притеснява Сорос, обаче, е, че конфликтът в Украйна се намесва в екологичната програма, което означава, че изменението на климата може да стане необратимо.


 



В понеделник бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър призова WEF да посредничи за постигане на мир в Украйна през следващите два месеца, преди Русия да бъде вкарана в "постоянен съюз с Китай", който ще дестабилизира Европа.




"В продължение на 400 години Русия е била съществена част от Европа", отбелязва 98-годишният Кисинджър и предупреждава онези, които се стремят към "разгрома" на Москва".




   Снимка: Bloomberg


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 26.05.2022 07:13

    тоя идиот е за бесило.....

  • 007 Anonimen 26.05.2022 00:19

    Боли ме гъзо за вашата цивилизация. Дедото е изпечен банков мошеник, но му липсва ерудиция.Чупка!

  • 006 Защото ни управляват ИДИоти 26.05.2022 00:10

    Тя и изТОЧЕНАТА е същата стока

  • 005 Защото ни управляват ИДИоти 26.05.2022 00:10

    Тя и изТОЧЕНАТА е същата стока

  • 004 Малко ЗАПАДнала цивилизация 26.05.2022 00:08

    Я хвърлете едно око на това - MIND BLOWN! GAIN OF FUNCTION ON POX VIRUSES CONFIRMED, bitchute.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв