Свързани новини

22.11.2021 09:22

Победа на Радев срещу Герджиков

Видян 1258 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С уверена победа за действащата президентска двойка на Румен Радев и Илияна Йотова завърши вторият кръг от надпреварата за Дондуков 2. Цял ден процентите от екзитполовете се движиха около стойностите в проучването на 19'. Разликата в 18.00 ч. беше близо 30% спрямо Герджиков- Митева.
Напомняме, че такава беше и прогнозата на нашето собствено проучване в София, което се оказа единственото, публикувано в навечерието на втория тур - 65,04% за Радев и 34,96% за кандидата на ГЕРБ-СДС. Същевременно според ЦИК избирателната активност към 16 ч. се оказа сходна с миналата неделя. Припомняме, че в списъците на ЦИК гласоподавателите са колкото цялото население на страната, т.е. реалните проценти са поне 15 повече от измерваните.
В деня на вота Радев призова всички хора към пълна изборна мобилизация.  Самият той гласува в 11 ч. в Професионалната гимназия по транспорт Макгахан в столицата. „Нашата отговорност към България е отговорност към собствения ни живот, нека бъдем организирани, да постъпим отговорно и сами да определяме съдбата си и нашето бъдеще, и да не оставяме другите да решават вместо нас", каза той на излизане от секцията.
 „Преди 5 г. победихме, защото бяхме мотивирани. Ще повторя това, което заявих преди дни - ние сме правите, но изборите се печелят организирано”, посочи Радев.
"Нека не даваме шанс на миналото да минира нашето бъдеще. Нека всеки намери 15 минути в деня на вота, за да не губим 5 години в бъдеще", каза още той.
"Гласувах за решителен и смел човек за президент на България”, заяви на свой ред вицепрезидентът и кандидат за втори мандат Йотова, която упражни правото си на глас в Софийската професионална гимназия по електрoника Джон Атанасов.
 „Гласувах за човек на дълга, човек, който е показал, че за него най-важен е българският интерес тук в страната и навън. Гласувах за това президентската институция заедно с очертаващото се мнозинство в НС, надявам се да има стабилно правителство, да отворим нова страница от историята на България. Нова страница за нейния просперитет и нейното бъдеще, за нейното равноправно място в европейските структури, за да може Бъглария да има своя решителен глас там, когато се определят политиките”, посочи тя.
Опонетът им  проф. Анастас Герджиков също апелира гражданите да излязат до урните. „Важно е да се гласува, защото това е начинът да се възстанови доверието в институциите и разделението в обществото”, каза той след като упражни правото си на вот в 31 СУЧЕМ Иван Вазов в София.
„Затова аз гласувах за единството на нацията и това да преодолеем всички кризи. Ако се справим с общи усилия българите ще бъдат отново усмихнати и щастливи", изрази увереност претендентът за Дондуков 2.
Ректорът на Алма матер влезе в обяснителен режим за секциите в Турция. „Ниската избирателна активност в  южната ни съседка показвала, че нямат място спекулациите, че съгражданите ни там ще дадат вота си по определен начин”, каза Герджиков.
"Видя се, че за пореден път г-н Бойко Рашков се опитваше да убеди с инсинуации българските граждани как да гласуват. Всички приказки за масово гласуване в Турция се оказаха неверни. Телевизиите показаха кадри оттам и се видя, че секциите са празни", добави още той.
"Гласувах за президент, който ще обедини всички българи, който ще спазва Конституцията на България, гласувах за президент, който зачита и споделя европейските ценности и международното право", лаконично обясни своя избор кандидатът за вицепрезидент Митева. Тя допълни, че ще може да отговори на всички въпроси след края на изборния ден.

Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в молитви


Този ден е най-добре да прекарате на уединено място в