Министър Скрекас съобщи, че през февруари се очакват сметките за ток да са с около 65% по-ниски заради високите помощи от държавата.

Свързани новини

31.01.2023 12:28

По-ниски сметки за ток в Гърция през февруари заради помощи

Видян 1331 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гръцкият министър на енергетиката Костас Скрекас съобщи, че през февруари сметките за тока ще бъдат по-ниски заради увеличените компенсации към домакинствата и бизнеса, предаде БНР.

Министър Скрекас съобщи, че през февруари се очакват сметките за ток да са с около 65% по-ниски заради високите помощи от държавата.

Сумата за помощите е различна в зависимост от консумираната енергия, но засяга домакинствата, производствени компании и фермерите.

Правителството отпусна и 60 млн. евро за общините, за да се осигури отоплението на всички учебни заведения. Потребителите на природен газ отново плащат най-високи сметки.

По последни проучвания на общественото мнение гърците са затруднени не само от скъпия ток, но и от високите цени на хранителните стоки и данъците, които правителството отказа да намали, въпреки силния натиск от страна на опозицията.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 тотално завладяна държава 31.01.2023 14:00

    При несравнимо по-високия стандарт в Гърция, техните управляващи се грижат непрекъснато за обикновените хора. А у нас бизнес депутатите и продажните евроатлантически властници полагат грижи единствено за бизнеса, дори когато отчитат десетки милиони печалба те пак са необяснимо високо компенсирани. Дори и плоският данък не махат заради бизнеса и богатите за да не ги ощетят като това води до още по-голямо обедняване и мизерстване на мнозинството

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева