Свързани новини

14.01.2021 20:01

По-католици от Папата са българските властници

Видян 12541 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нито един католик не беше чут или прочетен да протестира против съвпадането на датата на Великден за това вероизповедание с изборите за български парламент. Според вече остаряло преброяване към него принадлежат чутовните 0,6% от българските граждани. При усиленото топене на нацията тези, предимно в Третата възраст хора, сега вероятно са под 0, 5 на сто от народа 10 години по-късно. Не е ясно и какво точно биха им попречили изборите на празника. Особено като се има предвид, че секциите за вота са в непосредствено съседство до домовете им. Пък и знамението е добро - като нищо този вот се превърнал във Велик Ден за България... 


По-католици от Папата, по твърде сполучливото определение от народната мъдрост, обаче се оказаха политици от властта, които изведнъж се превърнаха в изключителни радетели за безизборен Великден.


Само напомняме, че първо от ГЕРБ бяха върли противници на датата 28 март, анонсирана като предложение от президента , и впрегнаха всичките си сили и досадните си говорители, уж "независими", в тази пропаганда. После основните политически сили се разбраха с Радев да се ориентира вотът към 11 или 18 април, както 19 минути писа. Президентът проведе консултации с всички партии - на срещата с ГЕРБ знаково отсъстваха председателят и заместник-председателите на партията, която вече се кълнеше, че единствено и само 28 март е датата за изборите.


Цялата инфантилност сублимира в загриженост за католиците и техния Великден, умно прераснала в обобщението, че президентът по този начин игнорирал всички малцинства. И беше допълнена с деклариран отказ да се обсъждат каквито и да било промени в Изборния кодекс. Даже свързани с коронавируса. Например, придобилото такава популярност в света гласуване по пощата или обещаното от ГЕРБ още за миналите избори подаване на вот по електронен път.


Някои видни властници от ГЕРБ даже обясниха пред 19 минути, че във всичко ставало въпрос за ПРИНЦИП.


Който се върне по-горе в текста и си припомни детската игра около определянето на дата за изборите, или пък по-надолу мине през отказа от е-гласуване, със сигурност ще повярва на това. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 15.01.2021 11:40

    Dolni i gnusni GERB otrepki

  • 002 мафия 15.01.2021 10:05

    Купища лобистки закони и поправки в съвсем различни закони бяха приети с 200, а умишлено не се помисли на време за поправки и нововъдения с цел честността на изборите в изборния закон. Но власт взета с манипулации и фалшификации няма нужда, даже е вредно да допуска средства, гарантиращи честност

  • 001 Anonimen 15.01.2021 08:34

    Откога пък станахме и католици,че и да се съобразяваме с празниците им?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.