Напомняме, че в понеделник президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за съставяне на правителство.

Свързани новини

05.12.2022 09:23

По-добър премиер от мен няма: Борисов

Видян 1367 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Има два варианта за правителство: или с мен като премиер, или с друг, но при подписването на споразумение”, заяви от Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Това стана на откриването на семинар на младежката организация на партията. „Ако искаме да излезем от кризата, вариантът за премиер съм аз", категоричен бе той.


"По-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи. Правителство на малцинството надали е най-доброто, което може да се случи в момента, за да имаме стабилност и разбирателство. Още не е узрял политическият ни елит. И Меси е на 31 г., но като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение, и това съм аз", коментира Борисов. "Дайте да направим правителство, може и с първия, и с втория, и с третия мандат. Никой няма да защити България, ако няма редовен кабинет, с редовни министри. Вариантът, ако не се инатят, е да се подпише един морален документ, че ако някой се изметне, всички ще го посочат с пръст”, коментира той.


Напомняме, че днес президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за съставяне на правителство. “Правителството, което ще предложим, ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България”, увери по-рано Борисов на срещата на ЕНП в Атина. Той направи заявката си пред пред шефа на ЕК Урсула фон дер Лайен, председателя на ЕП Роберта Мецола, канцлера на Австрия Карл Нехамер, хърватския премиер Андрей Пленкович, лидера на ХДС Фрийдрих Мерц, гръцкия премиер Кириакос Мицотакис в Атина.


„Мисля, че кабинет с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим. Ние премиер си имаме и той се казва Бойко Борисов“, заяви пред bTV бившият финансов министър Владислав Горанов от ГЕРБ. „Когато имаш в отбора си Меси, няма нужда да търсиш Ди Мария“, аргументира се с футболна метафора и той.


От думите му стана ясно още, че самият той няма да е в състава на предложения кабинет. За финансови министри били подходящи Кирил Ананиев, Делян Добрев, Красимир Вълчев и Теменужка Петкова.
“Ако правителството е на ГЕРБ, то ГЕРБ има лидер и той трябва да е кандидат за премиер. Ако кабинетът ще търси подкрепа за определени политики с по-широко парламентарно доверие, тогава кандидатът трябва да е човек, който да съумее да елиминира червените линии", коментира пред БНР зам.-шефът на НС Росен Желязков от ГЕРБ.


„Борисов да бъде номинацията за премиер”, настоя от ефира на БНТ и почетният председател на Гергьовден и депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син. "Няма какво да шикалкавим, 2 г. по-късно организиран хаос. За мен лично това е премиерът на България, ако искаме нещо да се промени. Особено с Шенген и всичко, което се случва, трябва силна власт и силен лидер. Ако зависи от Гергьовден, да сме го издигнали досега, но все пак зависи от ГЕРБ, защото те са по-голяма формация и те решават", посочи той.


"В нашата коалиция има достатъчно хора, които могат да изпълнят функцията "приемане на мандат" като кандидати за министър-председател”, коментира пред БНР и шефът на ПГ на ГЕРБ Атанасова. „Искаме стабилно правителство, дори да е с фиксиран срок, да има серия от задачи, които да изпълни, и под такова споразумение да се подпишат политическите лидери", посочи тя. "Благодарение на дългия управленски и политически опит, всички, които са били министри в последните правителства на ГЕРБ, можем да наречем експерти. Това са и хора, трайно обвързани с партията, затова можем да ги наречем политически лица”, добави Атанасова.


Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 KOKO4KO 05.12.2022 15:49

    Пукате се от яд, че всичкиге кадри на Парапета и Педала са некадърни точно като тях...апропо, не виждате ли някаква прилика между Явор Бахаров и Кико кристала? По външен вид и по гьонсуратлък.

  • 003 Anonimen 05.12.2022 11:50

    Самозабравил се психопат и простак! И представа си няма какво му е нивото!

  • 002 жалко и абсурдно 05.12.2022 10:52

    С какво ли този професор е толкова зависим от мутробандита Боко, че си жертва професионалното реноме за една невъзможна кауза? Поредното падение на професор медик, омотан в корупционните схеми на ББ, от които няма излизан - погребалния агент Мутафчийски, Балтов, Кантарджиев, Кунчев и доста други

  • 001 Anonimen 05.12.2022 09:34

    От всичко най ме втриса блеенето на Гергьовското агне Дилов .Невиждано леке !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци