За опита за измама законът предвижда от 1 до 6 г. затвор, а за укриване до 5 г. Полицаят е бивш служител на дежурната в КАТ-Пловдив, но е преназначен в 6 РУ. Образувано е дисциплинарно производство и предстои отстраняване.

Свързани новини

06.02.2023 17:13

Полицай е обвинен за участие в застрахователна измама за 90 000 лв.

Видян 3667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Полицай от Пловдив и водач на луксозен автомобил са уличени в опит за застрахователна измама за 90 000 лв и лично укривателство. Това обявиха на съвместна пресконференция районният прокурор Чавдар Грошев, директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и наблюдаващият прокурор по делото Димитър Костов, предава БТА.
Двамата са опитали да измамят застрахователно дружество след предизвикана катастрофа със сериозни материални щети, а също така направили опит за смяна на самоличността на шофьора на автомобила - от пиян шофьор на трезвен водач. Отделно досъдебно производство има и за причинената катастрофа.


Инцидентът е станал в средата на декември 2021 г. на пътя между с. Поповица и Първомай. Джипът Мерцедес е самокатастрофирал, но няма пострадали хора. В този момент полицаят е бил служител на пловдивската Пътна полиция.
Прокурор Димитър Костов обясни, че собственикът на автомобила и полицаят са направили опит да заблудят застрахователите да изплатят щета в размер на 90 000 лева.


Има данни, че преди пътния инцидент са употребили и алкохол. Според събраното до момента собственикът на скъпия автомобил, въпросният служител на реда и още един човек били заедно. Притежателят на колата дал ключовете на третия приятел и той направил катастрофата до Първомай. Собственикът позвънил на полицая за съдействие. Той знаел, че след употреба на алкохол при настъпило произшествие, застрахователят не изплаща каско и дал съвет на мястото на катастрофиралата кола да отиде друг и да каже, че той е бил зад волана.


Проведени са множество процесуално-следствени действия, които да довели до разкриването на престъпленията.


На собственика на джипа е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лв. , а на полицая - 3 000 лв.
Н


аказанието за измама предвижда от 1 до 6 г. лишаване от свобода, а за укривателство се предвижда до 5 г. затвор.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...