Настоявам да се отрази и анализът разходи-ползи, заяви Каримански

Свързани новини

05.05.2022 11:14

Планът за въвеждане на еврото не трябва да се приеме набързо и на тъмно: Каримански

Видян 1416 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В парламента "Има такъв народ" поиска Народното събрание да обсъди Националния план за въвеждане на еврото в България. "В МС една от точките, които ще разгледа е във връзка с приемане на Национален план, във връзка с приемане на еврото.


 


Този план е изключително важно да бъде разгледан и от Бюджетната комисия, и от депутатите. Това е важно по няколко причини. Ние заставаме твърдо зад това този План да ни бъде представен, защото трябва да сме сигурни, че курсът 1,95583 ще залегне там и ще бъде отразен", заяви председателят на Бюджетната комисия Любомир Каримански.


 


 


По думите му този план не би трябвало да бъде приет „набързо и на тъмно”. "Настоявам да се отрази и анализът разходи-ползи. За да знаем, че ползите са повече от разходите, които може да направи държавата. Процесът по изтегляне на националната валута е изключително сложен и труден. Искаме да знаем как той ще бъде включен в националния план, кои органи са ангажирани. Съобразени ли са действията с МВР от гледна точка на това как ще бъде изтеглен българският лев". 


 


 


"Особено важни са гаранциите, че приемането на еврото ще увеличи стопанската дейност на страната в случай на сериозни икономически сътресения. От изключително значение е как ще устоим на шока от инфлацията, защото той е определящ за по-нататъшното изпълнение на критериите за влизане в еврозоната", каза още Каримански.


 


 


"Надявам се, че коалицията и нашите коалиционни партньори не са забравили и няма да е необходимо да им напомням, че за всички тях един от приоритетите им е приемането на еврото след мащабна разяснителна кампания, цитирам - "така, както е записано и в коалиционното споразумение", посочи Каримански, цитиран пред БНР.




Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 оставка и затвор 05.05.2022 12:00

    Какво още трябва да направят за да е ясно на всички, че това правителство и основно харвардските крадци и престъпници унищожават тотално държавата, предават с висока скорост националните интереси и убиват народа, който и без това гасне и чезне от беднотия и открит геноцид

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното