Инцидентът е станал на пътя между селата Бузовград и Розово, отсечката е с висока концентрация на произшествия и смъртност през годините, каза кметът на Бузовград Мая Берова. В селото живеят 2000 души, но няма условия за децата, признава Берова:

Свързани новини

12.11.2022 17:21

Пиян и дрогиран шофьор удари дете и избяга

Видян 5038 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

14-годишно момче е с опасност за живота в реанимацията на Университетската болница в Стара Загора, след като дрогиран и пиян водач го удари и избяга от произшествието. Инцидентът е станал вчера в казанлъшкото село Бузовград. Детето е било с колело на банкета край пътя, заяви на извънреден брифинг районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, предаде БНР. Органите на реда са задържали извършителя 4 часа по-късно в дома му.


57-годишният мъж не е намалил скоростта, нито се е опитал да спре, за да избегне инцидента. Наблюдаващият прокурор Дойчо Цанев съобщи, че водачът е употребил метамфетамин. С постановление на прокуратурата той ще бъде задържан за 72 часа. Законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Според свидетели колата е връхлетяла момчето.То е било придружавано от други две деца, които са невредими. По информация на полицията 57-годишният мъж е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетен е резултат над 1.2 промила и наличие на наркотично вещество.

Инцидентът е станал на пътя между селата Бузовград и Розово, отсечката е с висока концентрация на произшествия и смъртност през годините, каза кметът на Бузовград Мая Берова. В селото живеят 2000 души, но няма условия за децата, признава Берова:

"На този път са ставали и други инциденти. Преди години имаше три починали деца. Пътят е опасен, за обезопасяването сме мислили. Въпросът вече опира да финансиране. Ние нямаме детска площадка, на която децата да спортуват, далеч от улиците с натоварено движение".


Прокуратурата настоява за реакция на държавата и законодателни промени, се казва в изявление на главния прокурор Иван Гешев по повод трагичния инцидент.


Иван Гешев посочва, че прокуратурата още преди две години е поставила проблема с войната на пътя пред Народното събрание и е предложила решения - отнемане на моторните превозни средства, управлявани от пияни или дрогирани шофьори, както и прецизиране на престъпните състави за умишлено причиняване на смърт и телесни повреди от такива извършители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.11.2022 22:07

    за българските деца все няма място на българската земя

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне