Свързани новини

18.12.2021 09:17

Pfizer: Пандемията може да се удължи до 2024 г., данните за ваксините за по-малките деца се забавят

Видян 2519 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Pfizer Inc (PFE.N) прогнозира, че пандемията от COVID-19 няма да остане зад нас до 2024 г. и заяви, че версията с по-ниска доза на ваксината за 2- до 4-годишни деца генерира по-слаб имунен отговор от очакваното, което потенциално забавя разрешаването, предаде Ройтерс.

Главният научен директор на Pfizer Микаел Долстен обясни в презентация пред инвеститорите, че компанията очаква някои региони да продължат поддържат нива на пандемия на случаите на COVID-19 през следващите година или две. Други държави ще станат "ендемични" с нисък, управляем брой случаи през същия период от време.

До 2024 г. болестта трябва да бъде ендемична по целия свят, прогнозира компанията.


Компанията съобщи, че сега ще тества курс с три дози и в двете възрастови групи, както и при по-големи деца. Преди това той очакваше данни за 2- до 4-годишни деца тази година, но каза, че не очаква забавянето да промени смислено плановете за подаване на документи за разрешение за спешна употреба през второто тримесечие на 2022 г.

Pfizer и BioNTech също разработват версия на своята ваксина, пригодена за борба с бързо разпространяващия се вариант Omicron, въпреки че не са решили дали ще е необходима. Те очакват да започнат клинично изпитване на актуализираната ваксина през януари, твърдят ръководителите на Pfizer.


Високопреносимият вариант на коронавирус Omicron е открит в над 77 страни и се е разпространил в около една трета от щатите в САЩ. Ваксината е била около 95% ефективна в клиничното изпитване за възрастни, но Pfizer каза, че имунитетът намалява няколко месеца след втората доза. Ранните данни предполагат, че три дози от инжекцията може да са необходими за защита срещу варианта на Omicron.


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 19.12.2021 21:57

    Ей, не мирясвят! Какво искат, да ги изтровят ли, какво вече? Как не се свенят изродите и на децата така да посягат? От ваксините им има само вреда, за ползата знаем - боледуват си хората и със и без ваксина! Сега искат да забогатяват още повече, докато ни зомбират! За да могат още по-лесно да ни манипулират и крадат! :(

  • 003 Anonimen 18.12.2021 17:59

    ЗАЩО НИ СЕ НАТРАПВА САМО ТАЯ ВАКСИНА... АЗ СЪМ ВАКСИНИРАН С АСТРА И СЪМ ДОВОЛЕН И НЕ ИСКАМ мНРК ВАКСИНИ ЗАЩО ЛИШАВАТ ЖЕЛАЕЩИТЕ ОТ ИЗБОР?! КОЙТО НЕ ЖЕЛАЕ Е НЕГОВ ПРОБЛЕМ НО ПФАЙЗЕР Е ...

  • 002 Anonimen 18.12.2021 17:38

    Ha тези мастии които са за избиване ще им се иска този цирк цял живот да продължава!

  • 001 Anonimen 18.12.2021 09:32

    Услади им се печалбата от милиарди и няма отърване от бялата мафия

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец