Свързани новини

02.12.2021 15:39

Петролът вече ПОД $70 за барел, 22% срив за 3 седмици

Видян 2002 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петролът падна трайно под 70 долара за барел, което е 22 процента срив само за 3 седмици. Американският нефт се търгуваше за нищожните 65,36 долара за барел, а класическият Брент от Северно море – за 68,69 долара, докато най-евтиният и най-некачествен руски, преработван у нас, от който се правят горивата на нашия пазар, е съвсем на дъното към 17,30 ч. в четвъртък. Цената на щатския петрол е най-ниската от 20 август насам и една от трите най-ниски, постигани от 12 април, когато по бензиностанциите дизелът струваше 30 стотинки по-малко. Защо сега е 30 стотинки повече – КЗК и КЗП престъпно мълчат и не вземат мерки. При Брент имаме третата най-ниска цена за годината от 14 май насам и минимум от 20 август досега – повече от три месеца.
Дойче банк публикува доклад, според който стойността на черното злато през идната година ще бъде средно под 60 долара за барел.
Банката ревизира очакванията си за най-скъпото първо тримесечие, когато очаква около и малко над 80 долара за барел при предишна прогноза над 90 долара на барел.
Руската 3-годишна бюджетна рамка и очакваната средна годишна цена на нефта за 2022 г. са фиксирани на 55 долара на барел, което е значително по-малко дори от моментните равнища на стойността на черното злато.
В същото време специализираният сайт oilprice.com пише, че заявените инвестиции в добива на шистов газ в САЩ догодина ще се увеличат 19% в сравнение с тази и ще достигнат 83 милиарда долара. Което означава, че в средносрочен план се очакват сравнително високи котировки. Но не твърде.


 


 Илиян Костадинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали