Свързани новини

11.12.2021 13:02

Петков представи кабинета си (Видео)

Видян 3393 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков представи състава на бъдещия кабинет. В събота президентът Румен Радев му връчи мандат за съставяне на правителство, а той му го върна изпълнен. Самият Петков ще бъде премиер, а партията му ще има двама вицепремиери от общо пет и най-много министри. Коалиционните ѝ партньори БСП, Има такъв народ (ИТН) и Демократична България (ДБ) ще имат по един вицепремиер. ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК!
"Нашите амбиции и надежди са в този състав да управляваме в следващите 4 г. и да свършим абсолютно всичките си задачи", каза Петков. Той подчерта, че основен принцип на бъдещото правителство ще бъде "нулева толерантност към корупцията".  
Съставът на кабинета е без изненади спрямо вече обявеното в последните дни. На постовете си ще останат настоящите служебни министри Бойко Рашков (МВР) и Николай Денков (МОН), а премиерът Стефан Янев ще поеме ролята на министър на отбраната. Единствената новина се оказа кандидатът за министър на културата – 31 г. артист и продуцент Атанас Атанасов.
Напомняме, че номинираният за премиер Петков е възпитаник на Харвард. Преди магистратурата си там завършва Финанси в университета на Британска Колумбия в Канада. През май месец т.г. влезе в служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев, като министър на икономиката.
За вицепремиер и министър на финансите очаквано е издигнат другият възпитаник на Харвард, съосновател на ПП  и бивш служебен финансов министър Асен Василев.
Формацията им ще има още един зам.-министър председател в лицето на Калина Константинова, която ще отговаря за ефективното управление. Тя вече беше зам.-министър на икономиката в служебния кабинет на Янев.
Константинова завършва икономика в Колеж Бард в Ню Йорк и магистърска степен по Устойчиво развитие в Лондонското училище по икономика и политически науки във Великобритания.

От квотата на БСП вице и министър на икономиката и индустрията ще бъде соцлидерът в оставка Корнелия Нинова, която си изтъргува поста въпреки изборния разгром на партията. Биографията на и е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Статстски Съветник 7-ма степен, Спиридон Ботушеф 12.12.2021 12:14

    От 17 скачаме само на 20 министерства, което все още е абсолютно недостатъчно за стабилизиране на държавата. Според мен Ръ.Бъ. се нуждае от минимум 50-60, а максимум до към 90 министерства, ако реално искаме за да си стъпим здраво на табаните! Държавните служители от 4хх,ххх броя, първоначално обезателно ТРЯБВА да се увеличат на минимум 3,250,000! Заветната ни цел е първоначално, всеки втори българин да се нареди на яслата на държавната хранилка. А на по-късен етап крайната ни цел е абсолютно ВСЕКИ български гражданин и повечето селяни, на възраст от 7 до 77 години да стенем държавни служители!!!

  • 001 Anonimen 12.12.2021 11:23

    Бог да пази България, защото не остана друг!

RSS

Най-нови

НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено