Огромна беше изненадата на дипломатите от Министерство на външните работи, като и на хората от “Има такъв народ”, когато чужди дипломати изявиха учудване, че коалиционните партньори не знаят какво точно е обещал министър-председателят Кирил Петков, при положение, че има още три формации в управляващата коалиция

Свързани новини

06.04.2022 22:02

Петков, бг достойнството не е за продан: Слави

Видян 3988 пъти | Коментари 6
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Има неща, които не се търгуват”, заяви във Фейсбук лидерът на Има такъв народ (ИТН) Слави Трифонов, визирайки изпълнението на договора ни за добросъседство с Република Северна Македония (РСМ) и членството и в ЕС.



Той обвини премиера Кирил Петков, че се опитва да заобиколи позицията, заложена в коалиционното споразумение на управляващите, за югозападната ни съседка. “Националната чест и достойнство не са за продан. Правата на българите в РСМ – също. Историческата памет и истина – не са за продан”, категорично подчерта Слави.



„Премиерът Петков през цялото време се опитва да заобиколи коалиционното споразумение и да отхвърли ветото на България за Скопие в ЕС без никакви условия”, обяви Трифонов. По думите му това предварително е “уговорено някъде на тъмно”.



“Както знаете, преди да се създаде това правителство, четирите партии проведохме преговори и подписахме коалиционно споразумение. В него, в частта Външна политика, всички се съгласихме, че България запазва досегашната си позиция по отношение на Северна Македония. Това означава, че започването на преговорите с РСМ за членството им в ЕС ще се случи едва тогава, когато те започнат да изпълняват договора между двете държави, подписан през 2017 г.”, напомни Слави.



„Петков желае до края на юни да започнат преговори със северномакедонците, без да има никакви юридически гаранции за спазването на правата на българите в тази държава. Уточнявам, че това той правеше, без да съгласува изявленията и действията си не само с дипломатите от Министерство на външните работи, но и без съгласуване с коалиционните партньори, камо ли с НС. А България е парламентарна република и българският парламент има ясна и категорично изразена позиция по тази тема. Позиция, препотвърдена от всички парламентарни групи на последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента”, подчерта още Трифонов.



„Огромна беше изненадата на дипломатите от Министерството на външните работи, като и на хората от ИТН, когато чужди дипломати изявиха учудване, че коалиционните партньори не знаят какво точно е обещал Петков, при положение, че има още три формации в управляващата коалиция. Едва тази седмица чуждите дипломати разбраха, че в коалицията няма единно решение по този въпрос”, посочи с недоумение той.



„И още нещо. Днес с изумление разбрах, че Кирил Петков си е позволил да направи изключително нецензурна, груба и невъзпитана квалификация в личен план към господин Любомир Каримански, кандидат за управител на БНБ. От уважение към вас няма да цитирам точните му думи. Искам само да му напомня, че изборът за шеф на БНБ е от компетенцията на НС и МС”, подчерта Трифонов.



“Уважаеми българи и уважаеми партньори от коалицията, която управлява в момента България, времената са такива, че моментът не е подходящ нито за нови избори, нито за нови сътресения. Затова искрено се надявам, че министър-председателят ще ревизира отношението си и към РСМ”, заключи лидерът на ИТН.



Последва бърза реакция от страна на лидера на Изправи се.БГ Мая Манолова, която също коментира темата на своята страница във Фейсбук.



„Трифонов е написал, че Петков е обещал още през юни да даде съгласие за започване на преговорите на РСМ с ЕС. Въпреки ветото на НС, въпреки неизпълнението от страна на Скопие на Договора за добросъседство от 2017г. Не разбирам как премиерът може да си позволи да прегази волята на българския парламент, как може да пренебрегне обществения консенсус, че трябва да защитим националното си достойноство, историята си и правата на българите в С. Македония”, написа тя.




“Няма цена, която да оправдава подобна сделка с националния ни интерес и достойнство! Ако това се случи зад гърба на българския народ - всички сме на улицата и отиваме на избори!”, закани се Манолова.




Егор Глазунов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 07.04.2022 11:52

    Точно Трифонов няма право да говори за достойнство!

  • 005 Anonimen 07.04.2022 11:34

    Не за първи път харвардците Киро и Асен нарушават Коалиционното споразумение и това е добър и мотивиран повод за разпадане на тази набързо скалъпени поради интереси коалиция. След гръмките захаросани по холивудски обещания за благоденствие на българите, първото нещо, веднага след като стана премиер на Киро бяха задължителните сертификати и ваксини, а българите са забравени и до днес. Поведението и действията на Киро и Асен са точно на измамници от висока класа. Да не забравяме и че най-големите световни престъпници и измамници са завършили Харвард

  • 004 Anonimen 07.04.2022 11:18

    Не мога да разбера,тези краснописци,където лепат етикета на Слави Трифонов'Чалгар",и обиждат без никакво основание колегите му от ИТН: 1.Знаят ли поне по един изпълнител от другите стилове музика,имената му,познават ли творчеството му,инструментите с които тази изпълнява тази музика.НЕ,НЕ,разбира се. Не можеш да коментираш творчеството на един човек,след като си музикален инвалид,без дори да си направил труда да познаваш товрчеството му в детайли.Май забравихте,когато ни затвориха 13.03.20г,че Куку Бенд и Слави,бяха единствените които направиха песен и клип против СТРАХА и СВОБОДАТА ,наречена КОВИД-19.Тъпи ли сте или НЕ. 2.Когато някой плюе по друг човек,или завежда дело срещу него и с факти го оборва в съда.или не се показва пред Обществото,Защото на това му се нарича:НАГЛОСТ,ЛИЦЕМЕРИЕ,ЛЪЖА. Накрая,първо се огледайте навътре вие самите,какви сте,какво сте дали за хората край вас и тогава съдете.

  • 003 Anonimen 07.04.2022 10:59

    Ех Слави, аз без изумление разбрах как ти дремеше за българите, като не състави кабинет.Продаде ги нали и сега какъв гарант се пънеш да бъдеш ? Иначе, всичко е точно !За г-н Каримански, опровергайте публикациите, не започвайте старите номера !

  • 002 наглост чалгарска 07.04.2022 10:48

    Че с какъв сурат точно ти дрънкаш за "достойнство" бе, учиндолско нищожество, дето и уличните псета знаят, че чалгарската ти партийка е създадена по сценария на сарайския милиардер - султанът ви Ааемд Доган, на когото разнасяте ибрика, за да му миете задника! Не, не е Северна Македония причината да квичиш като коледно прасе със забит в шията му нож, а БНБ! Дори и след шокиращите разкрития за чудовищните престъпления на сарайския кандидат Каримански, наглите челгари, во главе с фъфлещата Митева чалгарска слугиня и простак Хаджи Тошко не спират да защитават жалката агентсавова марионетка, която марионетка, като председател на банката на келнерката Петя е извършил финансови престъпления и пране на пари, за които научи цял свят! Да не говорим за далаверите и престъпленията, вършени от Кариманския агентсавов лакей като"председател" на банката на султана им и на един турски престъпник! Българи, наглостта на сакатия учиндолски чалгар, на фъфлещата Митева чалгарска слутиня и на простак Хадиж Тошко е потресаваща! Потресаваща е наглостта им, с която за пореден път доказват, че са лакеи на ДеПеСе-то на сарайския изрод и на Карадаятъ, който пък, докато "депутатствал", уредил цялата си рода с "къщи за гости"! Оттегли си кандидатурата бе, сарайско Кариманско нищожество и агентСавов лакей! Че си целият в лайна от сарайската скептична яма е ясно, затова шикалкавеше пред Мария Цънцарова като циганин, хванат да краде в трамвая! Защото тя дректно ти каза, че си зависим лакей!

  • 001 Бай Благой, старши хигиенист в БАН 07.04.2022 00:07

    Тоя път бащата на българската чалга е в 101% прав!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.