Прогресивният алианс на социалистите и демократите (С&Д) препотвърди единодушно членството на българския евродепутат Петър Витанов. Това стана по време на заседание на втората по големина група в Европейския парламент, проведено в Страсбург

Свързани новини

16.02.2023 14:48

ПЕС бламира Нинова

Видян 827 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Прогресивният алианс на социалистите и демократите (С&Д) препотвърди единодушно членството на българския евродепутат Петър Витанов. Това стана по време на заседание на втората по големина група в Европейския парламент, проведено в Страсбург. Витанов остава и ръководител на Делегацията на българските социалисти. Двете решения трябваше да бъдат препотвърдени, след като в неделя той беше изключен от БСП. Действие, което ще оспорва в съда като противоуставно.


По процедура първо бюрото на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D) на извънредно свикано заседание разгледа искането на Витанов да остане в групата като независим. Съобразно правилата решението беше потвърдено и официално на заседание на цялата група, където Витанов беше аплодиран от своите колеги. Председателят Ираче Гарсия подчерта, че се радва, че Петър Витанов е част от семейството на социалистите в Европейския парламент.


Останалите български евродепутати подкрепиха също Витанов, който остава и ръководител на делегацията. Ден по-рано те разпространиха и декларация, в която казват: "В дейността си Петър Витанов последователно утвърждава принципите и ценностите, които трябва да отстоява всяка левица: свобода, солидарност, справедливост“. В същото време българските социалисти в ЕП са притеснени от „популистките послания и недемократичните методи, с които ръководството на БСП задълбочава кризата на доверие, довела до серията изборни катастрофи“.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.02.2023 11:19

    Крушовишката биволица здравата е яхнала метлата. Гази наред, без да се съобразява с устави и хора. За такива народа е казал " Змията най много хапе когато умира".

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак