Миналата седмица швейцарското правителство отхвърли искането на НАТО да лекува ранени украински войници, като се позова на позицията си за неутралитет, съобщават местни медии.

Свързани новини

27.07.2022 13:07

Пентагонът одобри план за ранените украински войници

Видян 768 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е дал зелена светлина на плановете за лечение на ранени украински войници в американска военна болница в Германия, съобщи CNN във вторник, позовавайки се на вътрешни документи и източници от Пентагона.

Според бележка, получена от изданието, украинските войници ще бъдат отведени в регионалния медицински център Ландстюл, недалеч от френската граница. Във всеки един момент в центъра могат да се лекуват до 18 военнослужещи.

В документа се казва също, че Остин е подкрепил устно този ход още в края на май, а в края на юни официално е одобрил плана, наречен "Ръководство за медицинско лечение на ранени украински военнослужещи".


Според източници на CNN в Пентагона обаче до момента в регионалния медицински център в Ландстюл не са постъпили украински войници.

Съобщава се, че целта на меморандума е да се намали бюрокрацията, която би възпрепятствала предоставянето на медицински грижи на украинците в случай на нужда. Съоръжението обаче се намира на голямо разстояние от западната граница на Украйна.

Миналата седмица швейцарското правителство отхвърли искането на НАТО да лекува ранени украински войници, като се позова на позицията си за неутралитет, съобщават местни медии.

След нападението на Русия над Украйна в края на февруари САЩ увеличиха военната си помощ за Киев. Вашингтон е отделил поне 8,2 млрд. долара за подпомагане на сигурността на страната, като ѝ е предоставил голямо количество военно оборудване, включително противотанкови ракети, артилерийски установки и ракетни установки HIMARS.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и