Военноморските сили на САЩ "рутинно" преместват кораби в или от Черно море, но са взели решение да изтеглят двата ракетни разрушителя от клас "Арли Бърк" през януари

Свързани новини

31.03.2022 09:45

Пентагонът обясни изтеглянето на 2 разрушителя от Черно море

Видян 1640 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Вашингтон взе "благоразумно решение" да изтегли два разрушителя на американските военноморски сили от Черно море през януари, а евентуалното им връщане ще бъде решено въз основа на съображения за националната сигурност, заяви Пентагонът в сряда.


Военноморските сили на САЩ "рутинно" преместват кораби в или от Черно море, но са взели решение да изтеглят двата ракетни разрушителя от клас "Арли Бърк" през януари, заяви говорителят на Министерството на отбраната Джон Кърби пред репортери на ежедневния брифинг в Пентагона.


Кърби коментира разкритието на ръководителя на Европейското командване генерал Тод Уолтърс, който по-рано през деня заяви пред Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, че двата разрушителя са изтеглени поради влошаването на ситуацията в Украйна.


Понастоящем САЩ нямат кораби в Черно море, но трябва да се върнат в този район "възможно най-скоро", заяви Уолтърс пред Конгреса. Понастоящем американските военни разполагат със самолети с екипаж, които летят в южната част, и с безпилотни самолети над северната част на морето.


 


Изтеглянето е било "благоразумното" решение, каза Кирби пред репортерите, "за да стане ясно на всички, че САЩ не са заинтересовани от налагане на конфликт чрез някакво решение за позицията, което сме взели".




Кърби нямаше информация дали и кога корабите ще се върнат обратно, но заяви, че такова решение ще бъде взето "в най-добрия интерес на нашата национална сигурност и тази на нашите съюзници и партньори".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и