Свързани новини

04.10.2019 12:11

Патриотите искат забрана за БХК и чужди НПО да спонсорират магистрати

Видян 1271 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Обединените патриоти внасят промени между първо и второ четене на Закона за съдебната власт, свързани с финансирането на магистратите. Патриотите предлагат нов член, в който се забранява магистратите да получават имуществени и финансови дарения, освен от следните източници: членски внос, имуществени вноски и дарения от техните членове, средства по програми и фондове на ЕС, както и средства по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. Това обявиха пред медиите в парламента съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, един от секретарите – Христиан Митев и председателят на НФСБ Валери Симеонов, предаде Гласове.

Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов заяви пред журналисти, че тези промени са необходими след последния скандален случай, в който се оказва, че магистратът Калин Калпакчиев, освободил предсрочно убиеца Джок Полфрийман, има много видими следи на БХК в биографията си. Чрез тази промяна смятаме, че ще се повиши независимостта на българския съд, каза Веселинов.

"Предлаганото допълнение цели да осигури в максимална степен невъзможността за външна намеса и да укрепи независимостта на магистратите. Естеството на магистратската професия, правораздаване съответно държавно обвинение и надзор за законност, налага въвеждането на определени ограничения по отношение на финансирането на професионалните сдружения на магистратите.  Не се допуска друго финансиране или предоставяне на имущество под каквато и да е форма на професионалните организации на магистратите освен членски внос, имуществени вноски, дарения от техните членове, средства по програми и фондове на Европейския съюз, както и средства по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм. С предлаганите ограничения на финансирането се охранява обществения интерес за безпристрастност и независимост при изпълнение на задълженията от българските магистрати", гласят мотивите на Обединените патриоти.




 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец