Свързани новини

17.09.2019 17:29

Пациентите искат оставката на Ананиев

Видян 1691 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безсрочен протест за оставката на здравния министър Кирил Ананиев обявиха от Асоциация Пулмонална хипертония (АПХ). От организацията изпратиха писмо до медиите, до премиера, до шефа на НС, до омбудсмана и до самия министър.  Мотивите на Асоциацията са, че „вече втора година липсата на белодробни трансплантации убива българи”.


Припомняме, че още в началото на юли т.г.  шефът на АПХ Тодор Мангъров постави ултиматум на Ананиев да подаде оставка, ако не бъде изготвена Национална програма за насърчаване на донорството и трансплантациите.


Според АПХ, нивата на донорство в България и на направените трансплантации са достигнали до критично ниски показатели. "Няма нито една организирана и обезпечена от Министерството на здравеопазването кампания за популяризиране на донорството.", посочват от организацията.


Асоциацията напомня, че четирима пациенти са емигрирали, за да бъдат спасени. АПХ сигнализира, че е запозната с още четири такива случая  на хора, които са в процедура по смяна на гражданство, за да получат здравни права в друга държава.


Напомняме, че договорът за трансплантации на български пациенти с клиниката във Виена беше прекратен за повече от година и половина, заради дългове на НЗОК към чуждестранни  здравни заведения.


Снимка: 24zdrave.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв