Свързани новини

17.09.2008 11:18

Паскалев: "Има възможност да усвоим парите от ЕС"

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако продължим по същия начин, има възможност да усвоим всички средства по оперативните програми, по които България получава пари от европейските фондове, каза за БГНЕС кметът на Благоевград и бивш министър на регионалното развитие Костадин Паскалев.


Паскалев изтъкна, че независимо дали ще има или не санкция от Еврокомисията за състоянието на българските сметища, положението с тях в цялата страна е сериозно. Кметът призна, че през 2009 г. изтича и лицензйт на сметището край Благоевград. „След това би трябвало да бъде изградено регионалното депо в Кочериново, което няма да се случи“, призна Паскалев и допълни:“Това означава, че ще имаме проблем. Резервният вариант е нов лиценз на сметището в Благоевград поне за още 3 години. Работи се по този въпрос“. Днес кметът на Благоевград ще придружава министър-председателя Сергей Станишев и министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов. Гагаузов ще направи първа копка на обект „Рехабилитация на път за Горно Церово”. Рехабилитацията на пътя се изпълнява по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Проектът е на стойност 4 312 887,50 лв. Община Благоевград има спечелени проекти за финансиране със средства от ЕС на стойност 80 млн.лв. Очаква се през 2009 г. да започне изпълнението на проект по оперативна програма „Околна среда“, по който с 33 млн.лв. ще се подменя ВиК-мрежата в четири района на Благоевград.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец