03.07.2015 10:47

Паси: Пратете ни не 14, а 1400 танка

Видян 803 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Имаме договор за обикновените въоръжени сили в Европа, според който България има право на над 1000 танка на своята територия. Ние сме далеч под този определен от договора минимум. Така че това, което в момента трябва да кажем на американците, е: ”Пратете ни не 14, пратете ни 1400 танка”. Това каза бившият външен министър Соломон Паси в студиото на бТВ.


"Американските танкове не са чужда военна техника, това е съюзническа техника. Откакто България стана член на НАТО и ЕС, ние вече трябва да говорим за съюзническата техника като за наша техника", отбеляза още той.


"Ние имаме прекрасни предбрачни договори с НАТО – първо договорът, според който влязохме в НАТО през 2004 г., след това е Северноатлантическият договор, след това подписахме със САЩ, през 2003 г. започна този процес, когато го инициирах с Колин Пауъл - договор за българо-американските военни съоръжения, който сега са в Ново село и Безмер. Договорът след това беше подписан от БСП, от министър Калфин като външен министър на България, аз бях председател на външната комисия и го ратифицирахме в парламента по начина, по който той беше подписан. Тези два договора много добре определят нашите отношения с нашите съюзници", обясни Паси.


По думите му, 1400 танка – това е нещо, което ще донесе голямо спокойствие на българина, това ще донесе спокойствие на общините, на градовете, на нацията. В коментар на изказването на бившия президент Георги Първанов, че танковете ни правят мишена, Паси каза:


"Принципната грешка в подобен тип изказвания е, че липсата на въоръжение те прави сигурен. Истината е точно обратната - наличието на въоръжение те прави силен, наличието на въоръжение те подсигурява. Един негов предшественик каза: "По-добре е танковете да дойдат” и в този смисъл неговият предшественик беше прав. В момента наистина е по-добре танковете да дойдат”.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог