Свързани новини

08.06.2009 17:17

Партиите сами ще чистят изборните си плакати

Видян 1776 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В срок от три дни след датата на изборите за парламент – 5 юли, София трябва да бъде почистена от агитационните материали на партии, коалиции и независими кандидати. Според общинските правила задължението - плакатите да бъдат отлепени и изхвърлени, е на участниците във вота и трябва да бъде изпълнено от 6 до 8 юли.


Като превантивна мярка от „Московска“ 33 събират от партиите по 5000 лева депозит. Гаранцията трябва да бъде внесена до 16 часа на 15 юни в касата на Столичната община.


Петте бона ще се върнат обратно в партийните каси, ако активисти на политическите сили изчистят плакатите. Дали това е направено пък ще проверяват от Столичния инспекторат. Депозитът трябва да бъде върнат на вносителите в едноседмичен срок от деня, в който се подпише двустранен констативен протокол, че плакатите са премахнати. В противен случай вносителите губят парите, с който общината ще заплати почистването на агитационните материали.


От кметството са определи и места за поставяне на плакати, реклами, обръщения и други агитационни материали за парламентарните избори. Според списъка за разпределението на афишните колони и табла, публикуван на сайта на общината, обаче в пет района няма отредени специални места. Това са Младост, Витоша, Овча Купел, Красна поляна и Слатина. В Лозенец, както и в Триадица и Студентския град, пък мястото е само едно. Поради близкото време между изборите за европейски и национален парламент партиите няма да чистя тази седмица плакатите, с които агитираха за Брюксел.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци