18.09.2016 21:09

Партията на Путин с разгромна победа

Видян 1215 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Благодарение на медийните атаки срещу режима отвън и най-вече след сюжетите около олимпиадата в Рио, управляващата в Русия партия на Путин постигна най-високия резултат в своята история и вкара сто депутати повече в Думата. За нея гласуваха 54,3% по пропорционалната листа. Другата половина от местата се пълнят от мажоритарни кандидати. 203 от избраните са отново на путинистката Единна Русия. Общото число на нейните депутати по този начин ще бъде 343 от 450, вместо 238 досега – ръст в резултата от близо 30%.


Трима са независимите депутати, които влязоха в Думата, благодарение на мажоритарния вот. Единият от тях е от партията Родина, друг е от Гражданска платформа, а третият е независим.


Втора по численост парламентарна група отново са комунистите. Те изпревариха само с 0,2% либерал-демократите на Жириновски. Това обаче ще им донесе 42 депутатски мандата срещу 39 кресла за ЛДПР.


От трето на четвърто място минаха руските социалисти. Тяхната група е само с 23 народни представители. Справедлива Русия набра 6,2% от гласовете на 53,5 милиона руснаци, които се включиха в изборите. Активността на вота е 47,9%.


На пресконференция за победата десетина минути след излизането на първите прогнозни резултати в 21 ч. в неделя, Дмитрий Медведев - премиер и лидер на Единна Русия, пристигна в тандем с президента Владимир Путин. Медведев заяви, че с увереност може да се каже - ЕР има пълно мнозинство. Държавният глава пък определи резултата като добър, а освен това се пошегува, че си е писнал да се гледа по телевизията.


"Хората разбраха, че работим за тях, може би не винаги най-успешно, но го правим. И по-добре от другите. Расте политическата зрялост на хората. Те разбират, че ситуацията в страната не е проста, че празните обещания нищо не струват. Да, иска ни се да живеем по-добре, да имаме два-три пъти по-високи заплати, пенсиите да растат по-бързо", заяви Путин.


Големият режисьор Марк Захаров, правнукът на Толстой и известен тв водещ Пьотр Толстой, който се прочу с шега, че като нищо руснаците могат да купят България, кметът на Москва Сергей Собянин, най-титулованата фигуристка в историята Ирина Роднина и световният боксов колос Николай Валуев бяха сред активистите най-близо до лидерите на партията.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни