Свързани новини

16.01.2019 10:30

Парламентът отхвърли законопроекта на БСП срещу двойния стандарт при храните

Видян 1457 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Законопроектът на БСП за борба срещу двойните стандарти при храните предизвика спорове в пленарната зала. Мнозинството в Народното събрание отхвърли законопроекта, а БСП ги обвини, че подкрепят нелоялните практики. „Не е нормално да подкрепяте двойните стандарти при храните. Вие искате българските граждани да продължават да ядат различна храна спрямо европейците”, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев към управляващите.


Стойнев обясни, че с предлаганите промени се въвежда изискването за сертификат, който да удостоверява идентичността на продуктите, заедно с поддържане на публичен регистър за тях. "Това ще спомогне и за изпълнение на препоръката на Европейския парламент за бързо трансгранично сътрудничество и обмен на данни за нелоялни практики”, каза още Стойнев.


По думите му, производителите на храни на територията на България, които произвеждат храни от една и съща марка, която се произвежда и в други страни, ще бъдат длъжни да произвеждат храната съгласно техническата документация на произведената храна, чиято марка е произведена първо. Той допълни, че когато марката е регистрирана първо в България, а след това и в други страни, сертификат няма да се изисква. „По този начин ще постигнем търсените качество и сигурност. Нека се обединим и дадем отпор на една изключително лоша практика за двойно качество на храните. Да покажем, че можем да се обединим и да защитим интереса на българските граждани”, призова Драгомир Стойнев.


Законодателната инициатива беше подкрепена само от ДПС.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец