Свързани новини

06.01.2021 12:31

Парламентът има готовност за спешни промени в Изборния кодекс: Караянчева

Видян 1400 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът има готовност за спешни промени в изборния кодекс, така че да бъде гарантирано правото на глас на граждани заразени с Covid-19 и на карантинираните. Това обяви в Кърджали председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, предаде БНР. Тя обясни, че парламентът има готовност да работи и по време на предизборната кампания:


„Мандатът е до 26 март, между 26 февруари и 26 март, ако датата е 28 март по Конституция да свикваме извънредно заседание на Народното събрание. Законопроектите могат да минават в рамките на една седмица с намалено време между първо и второ четене“.


Според Цвета Караянчева най-подходящата дата за вота е посочената от президента Румен Радев. Тя определи консултациите при държавния глава като изключително закъснели:


„Тези консултации явно са заради това да може той по някакъв начин да се измъкне от ситуацията, в която сам се вкара и даде дата за избори преди един месец. Защо и как президентът сега търси причина, за да промени датата, нека сам той да отговори, да не търси причина в медицинската ситуация в страната. Дори да я промени, той има единствен и само той има правото да посочи датата, така че за нас от ГЕРБ няма значение коя е датата, ние сме готови за избори“.


Вчера президентът Румен Радев, който проведе консултации за вота, посочи, че все още няма достатъчно информация, за да може да вземе информирано решение за кога да насрочи изборите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се