Той отхвърли твърдението на ГЕРБ, че в сметката е имало 1 милиард лева

Свързани новини

20.05.2022 10:59

Парите от сметката за АМ Хемус са взети за компенсациите за тока: Карадажов

Видян 1901 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато е встъпил в длъжност като регионален министър в специалната сметка за строителството на магистрала „Хемус” не е имало пари. Това заяви пред журналисти регионалният министър Гроздан Караджов.


 


„По време на служебното правителство имаше недостиг на средства за компенсации и те бяха изтеглени временно. При формирането на новия бюджет се разбрахме, че когато бъде разплетен казусът с инхаус процедурите, с постановление на МС ще сложим достатъчно средства в нея. Тъй като казусът не е решен, още няма пари”, заяви Караджов.


 


Той отхвърли твърдението на ГЕРБ, че в сметката е имало 1 милиард лева.


 


„Не, имаше около 490 милиона през лятото на миналата година. Точно тези пари са взети да се посрещнат за първите компенсации за тока”, заяви Караджов.


 


Освен това той твърди, че няма никакви гаранции за строителството.


 


„Строят го частни фирми, които са пренаети от „Автомагистрали”, но гаранцията се носи от държавното дружество, тоест от нас. Ние си плащаме и ние си носим гаранциите - това не добре и затова ги няма и парите”, обясни регионалният министър.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 престъпници 20.05.2022 12:10

    Кокорчо е същият като Дянков, който открадна 1.5 милиарда на българите от здравната каса и никой не му потърси сметка. Милиардите и до сега ги няма, но Дянков си щрака с пръсти отвъд океана в къщата си за милиони, която изплати още първите месеци от неговото министерстване със заплатата си на държавен служител

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в